ssi, national biobank of denmark

SSI, National Biobank of Denmark

ssi_biobank-10.jpg

fakta

SSI, Danmarks Nationale Biobank
Laboratorie/Biobank
København, Danmark
2012

Udført 2012

Areal: 3.200 m2

Bygherre: Statens Serum Institut
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Ingeniør: 
E. Pihl & Søn A/S
Oluf Jørgensen A/S

Fotos: DISSING+WEITLING architecture

facts

SSI, National Biobank of Denmark
Laboratory and office building
Copenhagen, Denmark
2012

Completed 2012 

Area: 3,200 m2

Client: Statens Serum Institut
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Engineer:
E. Pihl & Son A/S
Oluf Jørgensen A/S

Photos: DISSING+WEITLING architecture

relevant / related link

danish national biobank

SSI, Danmarks Nationale Biobank

Statens Serum Institut repræsenterer en bygningskultur over tid - i materialitet såvel som funktionalitet. Det betyder, at vi arkitektonisk skal forholde os til vidt forskellige bygninger snarere end at lægge os i forlængelse af et dominerende formsprog. Det kræver en fordomsfri tilgang til opgaven.

Vi ser dette som en udfordring, der kan give en særlig kvalitet. På den ene side forholder vi os til bygning 091’s hvide facader og vinduesbånd og på den anden side den historiske bygning 260’s detaljering.

Med udgangspunkt i programmet og SSIs skitseoplæg har vi udarbejdet et projekt, som er enkelt, moderne og har et karskt formsprog. De skalmurede og hvidfilsede facader er tilført en karakteristisk detaljering med antrasitgrå stålrammer omkring porte, døre og vinduespartier, der bringer bygningen i samklang med bygning 260 og 353. Facadeud- formningen med de gennemgående vinduesbånd og den hvide farve refererer til bygning 091.

Efter analyse af byggefeltets muligheder i forhold til de eksisterende bygninger og solorienteringen, samt de ønskede rum og funktioner, har vi skitseret en bygning der tilgodeser alle forhold og ønsker.

For at kunne opfylde SSIs ønske om stor fleksibilitet er såvel første og anden sal disponeret med bærende vægge i en enkel plan. Detaljeringen er kendetegnet ved smukke, enkle løsninger og en vis gentagelse. Bygherren ønsker specielt indrettede arbejdspladser i de tre laboratorieafsnit på første sal. Der er samtidig et ønske om, at der i bygningsplanen er en fleksibilitet, som muliggør tilpasning af fremtidige behov for ændrede laboratoriefunktioner.