orbicon hq

Orbicon HQ

H27_01_Orbicon_04_low.jpg

facts

Orbicon HQ
Headquarters
Høje Taastrup, Copenhagen, Denmark
2014-2017

Completed 2017

Floor area: 7,500 m2
300 workplaces

Client: Hedeselskabet
Design & Build Contractor: MT Højgaard
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Engineer: Orbicon
Landscape: Kragh & Berglund

Photos: Hampus Berndtson

fakta

Orbicon HQ
Hovedsæde
Høje Taastrup, København, Danmark
2014-2017

Udført 2017

Etageareal: 7.500 m2
300 arbejdspladser

Bygherre: Hedeselskabet
Totalentreprenør: MT Højgaard
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Ingeniør: Orbicon
Landskab: Kragh & Berglund

Fotos: Hampus Berndtson

Orbicon HQ

In the summer of 2017, engineering company Orbicon gathered all activities and employees on Zealand in a new complex in Høje Taastrup. DISSING+WEITLING in collaboration with MT Højgaard won the competition of designing and building the new headquarters. The project proposal was the outcome of a very detailed program, which described the visions and dreams Orbicon had for their headquarters, based on the principles of New Ways of Working. The idea behind the new office had an abstract character rather than fixed requirements for the new architecture – a desire to create a work environment where the dynamic between tranquility, contemplation, meeting points and flexible workspaces could fit together. 

For us, the task was to bring all of these dreams to life in the new headquarters – make dreams into physical shapes. The workspaces are placed in the periphery of the building, while informal meetings takes place on the ground floor around the atrium. The architectural features occur in the interaction between the active core of the building and the more quiet work areas along the sides of the building – here lies the flexibility. 

Sustainability has been an important parameter in the project. The project is certified with DGNB gold. At Dissing+Weitling we view sustainability very broadly. Sustainability goals are set from the very start – goals that can be processed and developed throughout the project. In the new office complex there are specific solutions as solar panels and local drainage of rainwater, which are incorporated as a fundamental part of the landscape. Softer values with a direct impact on the employees has also shaped the building – a focus on the indoor climate, light and acoustics. In addition, the building needs to be economically sustainable to run and maintain. Sustainability is about achieving a great balance between these aspects and where the initiatives will help prolong the lifespan of the building. 

 

Orbicon HQ

DISSING+WEITLING har tegnet Orbicons nye domicil, som afspejler ingeniørfirmaets fokus på at skabe helhedsorienterede bæredygtige løsninger, der højner tværfagligt samarbejde, styrker virksomhedskulturen og øger medarbejdernes trivsel. Den 7.500 kvadratmeter store bygning danner arbejdsplads for cirka 300 medarbejdere og er skabt ud fra en vision om, at velfungerende fysiske rammer kan være med til at styrke virksomhedens tværfaglighed og gavne arbejdskulturen. Bygningens fleksible kontormiljøer er organiseret omkring et centralt åbent, lyst og grønt atrium. 

Domicilet afspejler Orbicons kerneværdier, der handler om dialog, udvikling og ansvarlighed. Den bærende idé var ønsket om et opnå godt arbejdsmiljø baseret på principperne i New Ways of Working. Husets organisering og indretning lægger derfor op til både fordybelse, vidensdeling og samarbejde i indbydende, stilfulde rammer med fleksible, åbne arbejdspladser forbundet af levende færdselsårer med uformelle mødesteder. Og bygningens tekniske løsninger afspejler og understøtter Orbicons nytænkende og bæredygtige ingeniørfaglige profil.

DISSING+WEITLING har tegnet et afdæmpet, moderne kontorbyggeri, som er organiseret omkring et centralt omdrejningspunkt – et åbent, lyst og grønt atrium. Det arkitektoniske hovedgreb ligger netop i vekselvirkningen mellem domicilets levende, pulserende kerne og de mere rolige kontorområder, der er placeret langs husets ydre kanter. Åbne, fleksible arbejdspladser er adskilt af små og store mødelokaler og forbundet af levende færdselsårer med uformelle mødesteder. I husets planløsning er der lagt vægt på at skabe optimale dagslysforhold i kontorarealerne, blandt andet via store glaspartier ud til grønne gårdhaver og det omkringliggende landskab.

Byggeriet er blevet certificeret til Guld efter DK-DGNB-standarden, der sætter store krav til miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Derudover er domicilet opført efter BK 2020, hvilket betyder et minimalt forbrug til opvarmning. Huset har solceller på taget, udearealerne er klimatilpasset med en grøn LAR-løsning og bygningen er forsynet med fjernkøling, der er med til at reducere det samlede energiforbrug.