news

DISSING+WEITLINGs arbejde repræsenteret i det nye oversigtsværk "Dansk design nu"

dissing-weitling-dansk-design-nu-20161026.jpg

"Dansk design nu" er den første samlede fremstilling af dansk design i det 21. århundrede.

Bogen forholder sig til designpolitik, bæredygtighed og velfærdsdesign og kommer bredt rundt om designbegrebet med ikoniske eksempler fra beklædning, legetøj, møbler, køkkendesign, grafisk design, lyddesign, kunsthåndværk, industrielt design og ikke mindst det offentlige rum og arkitektur, hvor DISSING+WEITLING er repræsenteret med vores kontorbygning til ISS i Søborg og Cykelslangen i København. 

I kapitlet ”Det offentlige rum” skriver Lars Dybdahl - bogens redaktør og forskningschef på Designmuseum Danmark - om fænomenet city-branding:

”Byerne skal strategisk kommunikeres over for omverdenen som et varemærke, som et brand. Den enkelte bys værdigrundlag skal afklares, gives attraktive former, understøtte velfærd og udstråle rig kulturel kapital. Om en by fungerer, tiltrækker liv og tilfredsstiller nutidige behov er nært forbundet med netop kvaliteten af byrummet. (…) Design i det offentlige rum må træde i karakter med værdier og betydninger, der ikke kun lever op til et krav om rationel produktion og funktionalitet i brug, men samtidig rækker langt videre, skaber stemning og atmosfære og måske også optræder udfordrende med elementer af kritisk design. Vi forventer, at de offentlige objekter og faciliteter i byrummet fungerer godt, at de udmærker sig ved brugervenlighed, besidder høj informationsværdi og understøtter det sociale liv." 

I den sammenhæng fremhæver Lars Dybdahl blandt andet Cykelslangen: 

”Cykelslangen skabte et nyt offentligt rum i København, da den åbnede i sommeren 2014. En 230 meter smutvej gennem ”cyklernes by” snor sig i første sals højde over vandet og mellem bygninger fra Kalvebod Brygge til Havneholmen – om natten et lysende element.” 

Også vores bygningsarkitektur fremhæves. Afsnittet ”Rummet som en strategisk ressource” handler om planlægning og indretning af kontorfaciliteter, og her beskriver bogen vores arbejde med hovedkvarteret til den internationale facility management-virksomhed ISS:

”Gentænkningen af faciliteterne sammen med medarbejderne under opførelsen af ISS’ hovedkvarter ledte til en radikalt ny arealdisponering. Et rundt rum med avanceret, vægintegreret teknologi udgør hjertet i bygningen, der ellers kun har få fikserede siddepladser og kontorer, men mødeområder og lange bordforløb tilegnet ad hoc-arbejde og tilfældige møder. Det enkle og rene udtryk i indretningen er symbolsk i overensstemmelse med virksomhedens virke.” 

"Dansk design nu" udkom på forlaget Strandberg Publishing i sidste uge og samler op på Designmuseum Danmarks permanente udstilling af samme navn, som åbnede i foråret 2016. Gennem 30 illustrerede temaartikler og 20 interviews kaster bogen lys over den komplekse udvikling inden for de seneste 15 års design i Danmark.

DISSING+WEITLING tegner 8 kilometer lang supercykelslange i Kina

Xiamen Bicycle Path

Xiamen Bicycle Path

Tegnestuen har netop vundet en stor opgave om at tegne en 8 kilometer lang cykelforbindelse i den sydøstkinesiske havneby Xiamen. Cykelhøjbanen bliver et pilotprojekt i forhold til at skabe bedre betingelser for cyklister i de tætpakkede asiatiske storbyer.

Udlandet har virkelig fået øjnene op for Københavns store bymæssige kvaliteter. I de seneste år er byen adskillige gange kåret som verdens bedste by at bo i af førende medier. Et af de aspekter, der fremhæves gang på gang, er byens mange fodgænger- og cykelbroer, der kobler byen sammen og gør den mere tilgængelig. Og de rige cykelerfaringer fra København bliver nu eksporteret. Dissing+Weitling arbejder for tiden på en håndfuld internationale projekter, som skal forbedre forholdene for cyklister i storbyer verden over. Blandt andet har vi netop vundet en stor opgave om at tegne en lang cykelhøjbane i den sydøstkinesiske havneby Xiamen. 

Xiamens brede boulevarder er forbeholdt biler og decideret livsfarlige at bevæge sig rundt på for cyklister. Derfor bliver den løftede cykelforbindelse en kærkommen forbedring af byens infrastruktur for cyklister. Den kommende cykelbro i Xiamen er en selvstændig struktur, der løber i anden sals højde langs en eksisterende højbane til offentlige busser. Fra den 8 kilometer lange supercykelslange udgår der små stikbroer med cykelparkeringsløsninger og adgangsforhold til indkøbscentre og offentlige administrationsbygninger direkte fra bro til bygning i anden sals højde. 

Udfordringer for cykeltrafikken kræver nye løsninger

I de hastigt voksende asiatiske storbyer er det ikke unormalt med restauranter, butikker og offentlige funktioner med indgang i anden sals højde. Befolkningstætheden er massiv, og som en logisk konsekvens af mange mennesker på få kvadratmetre foregår det offentlige byliv ofte på flere niveauer, i flere etager. Løftede gangbroer langs vejbaner er heller ikke et ukendt fænomen i de tæt pakkede storbyer. Man kender dem især fra Hong Kong og Bangkok, men supercykelslangen i Xiamen bliver en hidtil uset løsning i forhold til at skabe bedre og mere sikre forhold for cyklister. 

Med den kommende cykelrute søger Xiamen at gøre en ekstra indsats for den grønne og gratis cykeltrafik. En indsats, som forhåbentlig spreder sig til Asiens øvrige millionbyer, så cyklen fremover bliver et sikrere transportvalg i de tæt befolkede og hårdt trafikerede byområder. Cyklisme giver renere luft, større bymæssig kvalitet og lykkeligere mennesker. 

Learning from Copenhagen

I projektet med supercykelslangen i Xiamen trækker vi på vores rige erfaring fra arbejdet med fodgænger- og cykelbroer for Københavns Kommune. Vores foreløbige hovedværk i den forbindelse er ubetinget den prisbelønnede Cykelslangen, der med sin lette elegance, harmoniske flow og urbane tilpasning både er blevet et ikon for København som førende cykelby og et ikon for Københavns høje bymæssige kvalitet som sådan. Ligesom Storebæltsforbindelsen i sin tid blev startskuddet til vores arbejde med store broforbindelser i hele verden, er Cykelslangen nu blevet startskuddet til Dissing+Weitlings arbejde med cykelbroer og øvrige infrastrukturelle løsninger for cyklisme i hele verden: 

”Der er stadig et enormt potentiale i forhold til at udbrede den humanistiske, brugerorienterede tilgang til design, vi tager for givet i vores moderne nordiske designtradition. De udenlandske kunder lytter virkelig, når vi præsenterer dem for vores helhedsorienterede, gennemtænkte løsninger, der oftest viser store hensyn til de mennesker, der skal bruge løsningerne, og samtidig kombinerer nordisk arkitektur med god funktion.” - Steen Savery Trojaborg, arkitekt, adm. direktør og partner i Dissing+Weitling.

To nye gang- og cykelbroer skal forbinde Malmøs bymidte med byudviklingsområdet Nyhamnen

Malmø med de kommende broers omtrentlige linjeføringer markeret med rødt

Malmø med de kommende broers omtrentlige linjeføringer markeret med rødt

Malmö Stad har valgt DISSING+WEITLING som totalrådgiver til et spændende broprojekt i vores svenske naboby. Sammen med den lokale landskabstegnestue Sydväst og det svenske ingeniørfirma ELU skal vi analysere, konceptuere og skitsere to gang- og cykelbroer over jernbanen øst for Malmø Centralstation. 

De to broer skal på bedste vis knytte Malmøs nye byudviklingsområde Nyhamnen sammen med byens gamle centrum, Gamla Staden, og skabe attraktive og velfungerende koblinger mellem de to bydele. Vores ambition er at nå frem til løsninger, der kan få samme betydning for cykelkulturen i Malmø som vores cykelbroer har fået for København, hvor især Cykelslangen er blevet et ikon for Københavns status som en af verdens førende cykelbyer og Københavns høje bymæssige kvalitet som sådan. 

Stadsbyggnadskontoret i Malmø valgte vores hold ud af et felt på seks inviterede rådgiverteams, og vi glæder os til endnu et samarbejde med byen. DISSING+WEITLING har tidligere stået bag Universitetsbroen i Malmø og er desuden i gang med flere andre broprojekter i det svenske, blandt andet Hisingsbroen over inderhavnen i Gøteborg og en stibro ved Sofiero Slot ved Helsingborg.

Tidligere i dag var holdet i Malmø til besigtigelse og opstartsmøde, og de skal arbejde hurtigt, for vores analyser og skitser skal allerede præsenteres for bygherre i december.

Læs mere om Nyhamnen og byudviklingen i Malmø

DISSING+WEITLING has designed two mega-bridge structures in South Africa

Msikaba Bridge

Msikaba Bridge

DISSING+WEITLING has designed two mega-bridge structures for the N2 Wild Coast Toll Road in the Eastern Cape Province on the east coast of South Africa. The size and complexity of the two bridges are beyond anything built previously in Southern Africa.

The bridges are part of a large infrastructural project – the 410-km N2 Wild Coast Toll Road from East London to Mtamvuna near Durban, containing the Msikaba Bridge, the Mtentu Bridge, as well as 7 additional major river bridges – aimed at drastically improving the infrastructural connections in the area.

The N2 Wild Coast Toll Road is not only a road project but also a catalyst for other development in the region, improving access, mobility and connectivity and creating better opportunities for eco-tourism and conventional tourism in the area. 

The project, commissioned by SANRAL (The South African National Roads Agency), has been on hold for almost a decade, but now the funding is in place and the project up and running again. SANRAL will announce the contractors for the huge infrastructure project towards the end of 2016.

Construction will start in early 2017 with project completion expected for 2022.

For more information

Meet the newest member of team DISSING+WEITLING

Jeppe Kiib

Jeppe Kiib

We are happy to announce that we have expanded our team with the skilled, talented and industrious Danish architect Jeppe Marling Kiib.

With well over a decade’s worth of experience from acclaimed Danish and international offices, Jeppe is a highly qualified addition to DISSING+WEITLING. Before joining us, Jeppe has worked at EFFEKT, OMA, BIG and SHL and he started his career with an internship at MVRDV. Through the years, Jeppe has worked on a wide range of projects covering most typologies – culture, housing, offices, healthcare, education, masterplans etc. 

Jeppe will begin his working spree at DISSING+WEITLING with one of our big international projects – the 8-kilometer expressway link in the Philippines connecting Cebu City and Cordova.

Ny forplads til universitetet!

Forpladsen til Københavns Universitets Center for Sundhed og Samfund

Forpladsen til Københavns Universitets Center for Sundhed og Samfund

Forbedrede cykelparkeringsforhold, ny brostensbelægning, nyplantede grønne hække, indbydende bænke og stemningsskabende belysning til døgnets mørke timer – Kommunehospitalet har fået ny forplads tegnet af DISSING+WEITLING.

For 150 år siden slog det dengang topmoderne Kommunehospital dørene op for de første patienter. Siden har den klassiske bygning i Øster Farimagsgade skiftet funktion og huser nu blandt andet Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet. 

I anledning af bygningsjubilæet besluttede ejendomsselskabet Jeudan og Københavns Universitet at gå sammen om at begave Kommunehospitalet med en ny plads foran hovedindgangen. Som en del af vores rammeaftale om arkitektrådgivning for universitetets bygninger i det indre København fik DISSING+WEITLING architecture derfor til opgave at tegne en præsentabel ankomstplads i respektfuld dialog med den værdige bygning.

Vi har planlagt den nye forplads som et slidstærkt, åbent og indbydende åndehul for universitetets mange studerende og undervisere. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (også kaldet Center for Sundhed og Samfund, CSS) har over 6.500 studerende fordelt på fem institutter, der dækker de samfundsvidenskabelige discipliner antropologi, psykologi, sociologi, statskundskab og økonomi. 

Vi har tegnet en elegant forplads, der komplementerer den statelige gamle bygning, og håber at pladsen kan bidrage til at styrke universitets læringsunivers og tilføre stedet en nutidig campusstemning med et mylder af liv – og samtidig være med til løfte hele området mellem Kommunehospitalet, Botanisk Have og det kommende Naturhistorisk Museum.

I løbet af sommeren har håndværkerne været i fuld gang med at anlægge forpladsen med ny beplantning, belægning, bænke og belysning, og i dag blev pladsen så officielt indviet af repræsentanter fra Københavns Universitet, Jeudan, DISSING+WEITLING, entreprenøren Tscherning og de dygtige brolæggere fra Gilleleje Brolægning.

Læs mere om vores rammeaftale om teknisk rådgivning med Københavns Universitet

DISSING+WEITLING prækvalificeret til spændende konkurrence for bæredygtige almene boliger i Aarhus

FBAB - Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger

FBAB - Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger

Som underrådgiver for SKALA Arkitekter skal vi give vores bud på attraktive almene boliger til handicappede, unge og familier. Sammen med ingeniørfirmaerne Sweco og Spangenberg & Madsen, landskabsarkitekterne fra Green Sustainable Landscape og tilgængelighedseksperten Rie Ollendorff er vi prækvalificeret til AAB’s spændende projektkonkurrence ”Boligområde på Risskov Brynet”.

Arbejdernes Andelsboligforening forventer at få et forslag til en bebyggelsesstruktur med omkring 100 bæredygtige boliger i en høj arkitektonisk kvalitet, der skal indgå i Aarhus’ nye bydel Risskovbrynet. Området ligger i bydelen Risskov og i udkanten af den rekreative, grønne oase Riisskov. Risskovbrynet har en enestående placering tæt på Aarhus bugten, byens infrastruktur og midtbyens mange muligheder. 

Alt byggeri i Risskovbrynet skal være energirigtigt og leve op til de højeste kendte standarder inden for miljø og bæredygtighed, både når det gælder materialevalg, konstruktionsprincipper og udnyttelse af grøn teknologi. Vores forslag til de almene boliger for AAB skal derfor også opnå en guld-certificering indenfor DGNB-ordningen.

I 2014 vandt DISSING+WEITLING en åben to-faset konkurrence om et bud på fremtidens bæredygtige almene boliger - FBAB - udskrevet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Vi glæder os til at trække på vores erfaringer fra FBAB og udsigten til endnu engang at være med til at løse den vigtige samfundsmæssige og medmenneskelige opgave, der ligger i at skabe bæredygtige, velfungerende og attraktive almene boligområder.

Rejsegilde på kompleks lagerbygning for Novo Nordisk

Novo Nordisks kommende PS Warehouse i Hillerød

Novo Nordisks kommende PS Warehouse i Hillerød

Opførelsen af PS Warehouse går nu ind i sine sidste faser, og i dag var projektets repræsentanter derfor samlet for at fejre byggeriets fremdrift med grillpølser, taler og klapsalver. 

Den installationstunge farmateknologiske lagerbygning i Hillerød skal forsyne Novo Nordisks produktionsfaciliteter med råmateriale til fremstilling af medicin til blandt andet diabetespatienter, og dermed styrke den danske farma-gigants interne forsyningskæde.

DISSING+WEITLING har tegnet den 21.000 m2 store lagerbygning i samarbejde med ingeniørfirmaet Alectia. Vores mål var at løse den danske farma-gigants behov for at få en funktionsadskilt tekniktung lagerbygning som har en gennemtænkt logistik med gnidningsløse transportveje til varemodtagelse og levering, og som samtidig danner ramme om den gode arbejdsplads.

Arkitekturen er præget af modernistisk rationalitet med en logisk, funktionel disposition, der skaber optimale betingelser for bygningens komplekse indre logistik. Det store bygningsvolumen er inddelt i en række funktionsadskilte lagerenheder forbundet af en tekniktung ”rygrad”. De mindre volumener danner hver især ramme om en specifik lagerfunktion – køle-, frost-, syre/base-, brand-, og enzymlager - med tilhørende varemodtagelse samt renrumslaboratorier og administrationsfaciliteter.

Byggeriet er efter planen færdigt til indflytning i sommeren 2017.

Læs mere om Novo Nordisk PS Warehouse

Første spadestik på byggeriet af Køge Nord Station

Første spadestik på byggeriet af Køge Nord Station

Første spadestik på byggeriet af Køge Nord Station

I dag fejrede vi første spadestik på opførelsen af Køge Nord Station. Repræsentanter fra Køge Kommune, Banedanmark, DSB, COBE, COWI, DISSING+WEITLING og byggeriets hovedentreprenør, Bladt Industries, var samlet til en lille festligholdelse for at markere at byggearbejdet nu officielt sættes i gang.

I 2014 udskrev Køge Kommune, Banedanmark og DSB en international projektkonkurrence om Køge Nord Station, og det vindende forslag var tegnet af et rådgiverteam anført af arkitektfirmaet COBE i samarbejde med DISSING+WEITLING arkitekter og COWI. Stationen bliver et trafikalt hovedcenter for hele hovedstadsområdet, og teamets målsætning var skabe et markant vartegn for området og et vartegn for grøn mobilitet i hovedstadsregionen.

Projektets hovedgreb er en 225 meter lang overdækket gangbro, der slanger sig over landets mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen, den eksisterende S-togslinje og den planlagte, dobbeltsporede jernbane for højhastighedstog mellem København og Ringsted. Køge Nord Station bliver en ny port til København for de 90.000 dagligt passerende, og et vigtigt skridt på vejen for de - på sigt - 8.000 daglige brugere.

Udover gangbroen indeholder projektet også stationsfaciliteter og grønne miniparker samt en visionsplan for udviklingen af området.

I den inviterede projektkonkurrence deltog yderligere tre teams med bl.a. Kengo Kuma (JP), Gottlieb Paludan Architects (DK) og Arep Ville (F). 

Køge Nord Station forventes at stå klar til ibrugtagning i slutningen af 2018.

Se TV2 Lorrys reportage fra begivenheden og hør mere om Køges borgmester forventninger til projektet.

DISSING+WEITLING together with COWI to design a new expressway link to boost development in the Philippines

Cebu City and Cordova in the Philippines

Cebu City and Cordova in the Philippines

A team with local engineers DCCD Engineering Corporation, COWI, DISSING+WEITLING and others has been appointed as technical advisors on a new 8-kilometer expressway link in the Philippines connecting Cebu City and Cordova.

The new Cebu-Cordova Link Expressway will provide a much-needed additional route to the Mactan-Cebu International Airport and further enhance economic growth and productivity in the Visayan region of the Philippines.

“The new Cebu-Cordova link will provide an effective short-cut from Cebu, the second largest city in the Philippines to the international airport reducing the car travel with approximately 40 minutes,” says Mogens A. Hviid, Regional Manager South East Asia, COWI.

“It is envisioned to bolster trade activities, create more job opportunities and help reduce economic losses due to traffic congestion. Obviously, we are very proud to become part of such an important infrastructure project and we are looking forward to working closely with MPTDC to reach a high quality result, both in terms of timely delivery, value for money, sustainability and aesthetics,” he adds.

Danish expertise to help curb technical challenges

The location of the new Cebu-Cordova link implicates a range of technical challenges such as a high risk of typhoons.

”To tackle the challenges we will draw on our experiences from previous projects in earthquake and typhoon zones such as the Busan-Geoje fixed link in South Korea, Stonecutters Bridge in Hong Kong and the Izmit Bay link in Turkey, which includes the world’s fourth longest suspension bridge,” says Tina Vejrum, Vice President for Bridges International, COWI.

Construction will start later this year - with project completion eyed by 2020.  The new Cebu-Cordova link will have two lanes in each direction and will feature a main navigation span bridge, along with viaduct approach bridges, a causeway, roadway and toll facilities. The span of the bridge allows for shipping traffic and the link is expected to serve at least 40,000 vehicles daily.

Meet our intern for the fall semester

Kasper Arp

Kasper Arp

Last week, we were joined by our super talented intern for the fall semester, Kasper Arp.

Kasper is studying Architectural Engineering (aka Bygningsdesign) at DTU. He will start his internship at D+W employing his impressive Rhino skills on a nice little project – our Shenzhong Link between Shenzen and Zhongshan in the Guangdong Province in southeastern China. The infrastructural connection has a total length of 24 km including the world’s widest immersed road tunnel, two huge suspension bridges and two artificial islands. DISSING+WEITLING are designing the project in collaboration with COWI. We look forward to exploring Kasper’s skills and advancing his obvious talent.

Rejsegilde på Orbicons nye domicil

Orbicons nye hovedsæde i Høje Taastrup under opførelse 

Orbicons nye hovedsæde i Høje Taastrup under opførelse 

I sidste uge samledes vi med repræsentanter fra bygherre, entreprenører, ingeniører, håndværkere og øvrige aktører for at fejre, at byggeriet af ingeniørfirmaet Orbicons kommende hovedsæde er skredet planmæssigt frem og nu går ind i sine sidste faser. 

Byggeriet er tegnet af DISSING+WEITLING med Orbicon som projekterende ingeniør og opføres som totalentreprise af MT Højgaard. 

Orbicons nye fysiske rammer afspejler ingeniørfirmaets kerneværdier - dialog, udvikling og ansvarlighed. Projektets bærende idé var ønsket om et skabe godt arbejdsmiljø baseret på principperne i New Ways of Working, og domicilets fleksible kontormiljøer er derfor organiseret omkring et indbydende centralt åbent, lyst og grønt atrium.

Bygningens tekniske løsninger afspejler og understøtter Orbicons fokus på at skabe helhedsorienterede og nytænkende bæredygtige løsninger. Derfor opføres byggeriet efter BR 2020 og forventes at opnå den internationale bæredygtighedscertificering DGNB-guld. 

Orbicons nye hovedkontor i Høje Taastrup er på omkring 8.000 kvm og skal huse cirka 300 medarbejdere. Efter planen er det færdigt til indflytning i sommeren 2017.
 

Læs mere om Orbicon på dw.dk

Hisingsbron i Gøteborg et skridt nærmere realisering

Visualisering af den kommende Hisingsbron i Gøteborg, DISSING+WEITLING

Visualisering af den kommende Hisingsbron i Gøteborg, DISSING+WEITLING

I sidste uge offentliggjorde Göteborg Stad, at de nordiske byggegiganter MT Højgaard og Skanska i et joint venture har vundet opgaven om at udføre Hisingsbron i det centrale Gøteborg

Dissing+Weitling vandt den prestigefyldte inviterede konkurrence for broens udformning tilbage i 2013 foran et et stærkt internationalt felt, hvor vi blandt andet kæmpede mod så respekterede navne som Zaha Hadid, Snøhetta og Wilkinson Eyre.

Hisingbron, der i sig selv har et anlægsbudget på 1 milliard SEK, spænder over den centrale del af Skandinaviens mest betydningsfulde kommercielle havn og skal forbinde det centrale Göteborg med Hisingen.

Broen er ca. 350 m lang og har et spektakulært midterfag, der båret af fire markante tårne kan løftes 30 m over vandspejlet. Broens markante design bliver et ikon for havnen og byudviklingen i Göteborg.

DISSING+WEITLING stod i spidsen for vinderforslaget, der blev udarbejdet i tæt samarbejde med ingeniørfirmaerne ELU (Sverige) og Leonhardt, Andrä und Partner (Tyskland) samt Ljusarkitektur (Sverige), som stod for broens spændende belysningskoncept.

Hisingsbron skal efter planen stå færdig medio 2022 og omfatter bil- og sporvognstrafik samt en tilhørende cykel- og gangsti.

 

Se flere billeder af projektet på dw.dk

Læs mere om nyheden på building-supply.dk

Projektets officielle hjemmeside: goteborg.se

Cykelslangen og Bryggebroen nævnt i Politikens guide til en oplevelsesrig weekend ved Københavns vandside

Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studios

Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studios

Politiken guider til en spændende weekend i København, hvor turen blandt andet går over Cykelslangen og Bryggebroen.

" (...) PÅ CYKEL OVER BYENS VARTEGN

Byplanlægning og infrastruktur kan skabe og forvandle byrum og indimellem ændre folks liv. Arkitekterne Dissing+Weitling har med Bryggebroen og Cykelslangen skabt nye vartegn og gjort livet lettere for mange københavnere; Islands Brygge er flyttet tættere på Vesterbro. Begynd dagen med en tur over Cykelslangen fra 2014. Med start ved Fisketorvet snor den 230 meter lange bro sig ind og ud mellem de omgivende bygninger i første sals højde. Ved Allers hovedsæde afløses den af den 190 meter lange Bryggebroen, som blev etableret i 2006 som den første bro over havnen i mere end 50 år. Den strækker sig fra Havneholmen til foden af Frøsiloen, et af Bryggens fineste eksempler på genanvendelse af gammelt industribyggeri. I stil med Pont de l’Archevêché og Pont des Arts i Paris har den karakter af kærlighedsbro – låse symboliserende evig kærlighed mellem par er låst fast i broens gelænder. (...) "

Læs artiklen her: "En weekend i: Oplev Københavns vandside"
Læs mere om projektet: Cykelslangen

The City of Copenhagen awarded with a special recognition by The European Prize for Urban Public Space

Special Recognition awarded for Copenhagen's focus on improving the infrastructure for cyclists and pedestrians

The Jury has decided to create a special category in order to recognise the public policies introduced and supported by the city of Copenhagen.

It hopes in this way to draw attention to its determination and persistence in reconquering public space from private vehicles, which formerly overran it, so that it can be used by pedestrians and cyclists. All of these policies are the result of a commitment to ensure that a good quality of urban life is available for everyone. This resolve is now patent in the considerable number of interventions supported by the metropolitan area of Copenhagen among the 25 finalists in this most recent award of the Prize - among those Cykelslangen, designed by DISSING+WEITLING architecture.

For more information: European Prize for Urban Public Space
Read more about the project: Cykelslangen

København får en international særpris for evnen til at skabe interessante rum i byen

Rasmus-Hjortshoj---Cykelslangen-FRAME-13.jpg

København har netop vundet den internationalt anerkendte arkitekturpris Den Europæiske Pris for Offentlige Byrum, fordi byen fokuserer på og formår at skabe brugbare og nytænkende byrum. Prisen er en særpris, for det er første gang nogensinde i den eksisterende pris’ 16 år lange levetid, at en hel by hædres og ikke kun specifikke byrum.

Forklaringen på det er, at tre af de samlet set 25 finalistprojekter er beliggende i København. Den 190 meter lange Cykelslangen, Danmarks travleste trafikknudepunkt Ny Nørreport Station og byens første klimatilpassede byrum, Tåsinge Plads.

"Juryen har besluttet at oprette en særlig kategori for at anerkende de tiltag, som er indført og støttet af Københavns Kommune. Håbet med prisen er at gøre opmærksom på Københavns beslutsomhed og vedholdenhed i forsøget på at generobre det offentlige rum fra private køretøjer, så det kan blive brugt af fodgængere og cyklister," står der i den skriftlige begrundelse for Københavns pris.

"Det er noget ganske enestestående med denne særpris. Ikke bare glæden ved at Cykelslangen værdsættes for at løfte et byrum, men det unikke i at være en del af Københavns byrumspolitik sammen med Nørreport Station og Tåsinge Plads. Projekter, der gør København til noget særligt. Et særligt godt sted at være. Det sætter Prisen fokus på og det er noget, der har gennemslagskraft internationalt. For København og for os som praktiserende arkitekter."

- Steen Savery Trojaborg, Adm. Direktør, Partner & Arkitekt MAA hos DISSING+WEITLING architecture.

Se artiklen her: Berlingske
Læs mere om projektet: Cykelslangen

The European Prize for Urban Public Space

The Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) has announced the finalists for the 2016 European Prize for Urban Public Space. An international jury of architects, critics, and directors of museums and institutions from across the continent selected 25 projects from 276 entries representing 33 countries. Copenhagen is represented by three unique projects, Cykelslangen by DISSING+WEITLING architecture, Nørreport Station by COBE and Gottlieb Paludan architects and The Refurbishment of Tåsinge Square by GHB Landscape Architects. 

The winners and special mentions of the 2016 European Prize for Urban Public Space will be revealed at the award-giving ceremony held today at 6.30 pm. You can follow the ceremony via LiveStream: Awards ceremony of the 2016 European Prize for Urban Public Space

Mersey Gateway Crossing under construction

Architects Jesper B. Henriksen and Kasper Svanberg from DISSING+WEITLING architecture recently visited the construction site of the Mersey Gateway Crossing, which they helped envision and design.

For more information regarding the project: Mersey Gateway