11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Dansk arkitekturprofil hædres af Royal Institute of British Architects (RIBA)

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen modtager international hæder.

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen modtager international hæder.

Pressemeddelelse
Den 1. november 2018

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen, Director of Bridges hos DISSING+WEITLING architecture, tildeles den 1. november 2018 et International Fellowship, uddelt af Council and Honours Committee of the Royal Institute of British Architects (RIBA). Den prestigefyldte tildeling er en anerkendelse af Poul Ove Jensens bidrag til broarkitektur.

Poul Ove Jensen træder ind i et fornemt selskab, når han i dag udpeges til at modtage et International Fellowship af britiske RIBA. Hvert år udnævner RIBA en international profil, som har udmærket sig ved a major contribution to the world of design and in particular architecture.

Poul Oves Jensens udnævnelse beror på hans betydelige karriere inden for brodesign. Ud af de 55 år, han har arbejdet som arkitekt, har 25 år været dedikeret til design af danske og internationale bro- og tunnelprojekter. Projekterne spænder over de helt store ikoniske broer som Storbæltsforbindelsen og den sekssporede motorvejsbro Stonecutters Bridge i Hong Kong, til cykel- og gangbroer i mindre skala, blandt andre Åbuen og Cykelslangen i København.

Poul Oves internationale karriere som brodesigner kickstartede for alvor under arbejdet med Storebæltsforbindelsen tilbage i 1989. Det blev ikke blot afsættet for en enestående international karriere som bro-chefdesigner, men betød også et nyt indsatsområde for DISSING+WEITLING architecture - et fokus, som virksomheden har styrket over tid, og i dag har bragt den op i den internationale liga af bro- og tunneldesignere.

Poul Ove Jensen startede sin arkitektkarriere på tegnestuen hos det danske designikon Arne Jacobsen fra 1963-70. Den ’Jacobske’ æra gav Poul Ove et afsæt i en funktionalistisk og pragmatisk designtradition, som i dag kan spores i DISSING+WEITLING architectures signaturbyggerier rundt om i verden, og altså nu hædres af Royal Institute of British Architects.

RIBA's 2019 International Fellowships uddeles i år til følgende personer:

  • Frida Escobedo – Frida Escobedo Architecture Studio, Mexico

  • Poul Ove Jensen – DISSING+WEITLING architecture, Denmark

  • Michael Murphy and Alan Ricks – MASS Design Group, USA

  • Neri Oxman – MIT Media Lab, USA

  • Emilio Tuñón – Tuñón Architects, Spain

  • Ignacio Vicens y Hualde – Vicens + Ramos Architects, Spain

RIBA-medlemskabet er tidligere tilfaldet blandt andre Bjarke Ingels og Daniel Libeskind.

Medlemskabet tildeles officielt Poul Ove Jensen ved en festlig fejring i London i februar 2019.

Yderligere information
Susanne Bendsen, kommunikationsansvarlig, DISSING+WEITLING architecture,
mobil 2896 2128, sub@dw.dk
Mere information om RIBA findes på www.architecture.com
Portrait in English (pdf)

Om DISSING+WEITLING archtecture
DISSING+WEITLING architecture står bag nogle af verdens mest spektakulære broer, foruden internationale hovedsæder, boligområder og kulturinstitutioner. Blandt dem er Nationalbanken, Storebæltsbroen, Cykelslangen, Bryggebroen, Åbuen, Tuborg Havnepark, ECCO Hotel og Konferencecenter, DR Byen Nyhedshuset, Stonecutters-broen i Hong Kong, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 i Dusseldorf, nyindretning af Ny Carlsberg Glyptotek, og Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger i Kolding. DISSING+WEITLING architecture har vundet en lang række internationale design- og arkitekturpriser, bl.a. Store Arne - Danish Association of Architects, Architizer A+ Awards og WAN Awards samt Icon Award i Danish Design Award, 2018. DISSING+WEITLING architectures design-DNA kan føres tilbage til Arne Jacobsens legendariske arkitektvirksomhed, som DISSING+WEITLING architecture har ført videre siden 1971.

Ny bro tegnet af DISSING+WEITLING architecture indviet i de Schweiziske Alper

Den 18. oktober 2018 blev ’snoren klippet’ for Zweite Hinterrheinbrücke – den raffinerede ’lillesøsterbro’, designet af DISSING+WEITLING architecture. Den nye bro akkompagnerer den historiske Erste Hinterrheinbrücke fra 1895, og er beliggende i alpelandskabet i kantonen Graubünden på den smukke Albula-rute. Togruten er optaget på UNESCOs verdensarv-liste, og den helt særlige naturmæssige og historiske kontekst har sammen med særlige tekniske udfordringer, været afgørende for udformningen af den nye broarkitektur.

En anselig gruppe af lokale politikere, internationale medier, involverede parter og almindeligt nysgerrige var mødt op til den officielle indvielse, hvor et tog for første gang gled over Zweite Hinterrheinbrücke, og den 1000 ton tunge stålkonstruktion dermed bestod belastningstesten.

Den vellykkede indvielse betyder, at den daglige togdrift nu kan åbne som planlagt den 4. november, og den 120 år gamle ’storesøster-bro’ kan aflastes og renoveres.

Bild_neue_Hinterrheinbruecke (1).jpg

Komplementært brodesign

Zweite Hinterrheinbrücke står på stedet, hvor Rhinens to primære bifloder mødes og flere historiske broer væver sig ind i landskabet. Broen er karakteriseret ved et ’gennemsigtigt’ og minimalistisk design, der omhyggeligt tager hensyn til det omkringliggende landskab, og samtidig gør, at den altid ses sammen med den gamle tætliggende bro. De to nabobroer fremstår derved som et ensemble. Deres samhørighed kan ses i proportioner og lethed – den nye bro består af et ståltrug båret af V-formede stålarme hvilende på betonpiller, der flugter den gamle bros piller.

Broen bærer en jernbane over Hinterrhein-floden og A13-motorvejen, som forøger rejsefrekvensen på ruterne Chur - St. Moritz og Chur - Disentis-Muster.

Neue_Hinterrheinbruecke_-_Visualisierung_von_oben_.jpg

De samlede omkostninger for både renovation og forstærkning af den gamle bro og den nye 200 meter lange ”Sora Giuva” (”lillesøster”) beløber sig til 36 millioner schweiziske franc, hvoraf de 14 milioner går til den nye bro over Hinterrhein.

DISSING+WEITLING architecures brodesign vandt i en åben international konkurrence afholdt af Rhätische Bahn AG i 2015, og broen er realiseret i samarbejde med landskabsarkitekt Hager Partner AG og ingeniørerne Flint&Neill og Walt+Galmarini AG.

 Se flere fotos og tegninger og læs mere i pressemeddelelse (tysk) fra Rhätische Bahn.

Fotokredit
DISSING+WEITLING architecture
Roman Sidler
Stéphane Braune
Andreas Galmarini
Matthias Lundin

 

DISSING+WEITLING architecture tegner nyt hotel på Kalvebod Brygge

Det nye Hotel Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe ny puls i kvarteret ved Kalvebod Brygge.

Det nye Hotel Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe ny puls i kvarteret ved Kalvebod Brygge.

Pressemeddelelse
Den 11. oktober, 2018

Holdet er nu sat med det team af eksperter, som de næste 3 år skal arbejde sammen om opførslen af et nyt bæredygtigt hotel i København, Scandic Spectrum. DISSING+WEITLING architecture tegner arkitekturen, mens det øvrige hold består af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Pihl-konsortiet, som er ansvarlige for totalentreprisen, og landskabsarkitekterne KWØL Landskab. Bygherren er norske HM2, repræsenteret ved bygherrerådgiver Claus Hovmand Knudsen fra Albæk Byggerådgivning. Hoteloperatøren er Nordens største hotelkæde, Scandic Hotels.

Når Scandic Hotels åbner sit hidtil største hotel i København i 2021, bliver det med tilbud til både turister og borgere i København. Det markante byggeri på hjørnet af Mitchellsgade og Kalvebod Brygge skal skabe en ny arkitektonisk profil til kvarteret ved Kalvebod Brygge. 

DISSING-WEITLING architecture - som står bag flere bæredygtige signaturbyggerier og -broer – skal designe hotelarkitekturen, som er sat sammen af tre enheder, der med hver sine kvaliteter danner et indtryk af én samlet karré. Med skrånende tagflader i varieret højde går hotelbyggeriet i dialog med de gamle karrébebyggelser i Glyptotekkvarteret samtidig med, at byggeriet med sin glasfacade afspejler en overgang til kvarterets nyere arkitektur. Karréen, som danner rammen om tre indre gårdrum, skal være med til at skabe et nyt centrum på havnen.

Hotel Spectrum får syv etager og 632 værelser fordelt på 31.000 kvm over jorden samt 11.500 kvm kælder. Dertil kommer et spa- og poolområde, restauranter, café med kafferisteri, skybar med udendørs tagterrasse, fitnesslokaler, møde- og konferencefaciliteter og p-kælder:

-  Scandic Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe puls i de urbane omgivelser. Hotellets arkitektur tager også hensyn til konteksten ved fx at have referencer til Kalvebod Brygges historie, som hjemsted for en del af Københavns havneindustri. Vi arbejder med en rå og nordisk stil i materialevalg og lyssætning – fx bliver rå beton, stål, industrielt glas og hårdt træ fremtrædende elementer i byggeriet. Vi arbejder med en åben arkitektur, der kan blive en naturlig forlængelse af byens rum, fortæller arkitekt og partner hos DISSING-WEITLING architecture, Daniel V. Hayden.

Huset designes med optimal udnyttelse af dagslys og et termisk, atmosfærisk, visuelt og akustisk optimeret indeklima. Ulla Madsen Thau, som arbejder med energi og installation hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, uddyber:

- Københavns nye grønne hotel får flere energi-effektive installationer, som blandt andet et tag af solpaneler, dobbeltfacader med solafskærmning, og opluk i top og bund, der kan tilbageholde varme om vinteren og bortventilere den om sommeren.

Kontrakterne er skrevet under, og Scandic Spectrum skal efter planen stå klar i efteråret 2021.

Yderligere information
Susanne Bendsen, kommunikationsansvarlig, DISSING+WEITLING architecture, mobil 2896 2128, sub@dw.dk
Se flere byggerier er DISSING+WEILTING architecture her

Visualiseringer af Scandic Spectrum tegnet af DISSING+WEITLING architecture.

Visualiseringer af Scandic Spectrum tegnet af DISSING+WEITLING architecture.

Om DISSING+WEITLING archtecture
DISSING+WEITLING ARCHITECTURE står bag nogle af verdens mest spektakulære broer, foruden internationale hovedsæder, boligområder og kulturinstitutioner. Blandt dem er Nationalbanken, Storebæltsbroen, Cykelslangen, Bryggebroen, Åbuen, Tuborg Havnepark, ECCO Hotel og Konferencecenter, DR Byen Nyhedshuset, Stonecutters-broen i Hong Kong, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 i Dusseldorf, nyindretning af Ny Carlsberg Glyptotek, og Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger i Kolding. DISSING+WEITLING architecture har vundet en lang række internationale design- og arkitekturpriser, bl.a. Store Arne - Danish Association of Architects, Architizer A+ Awards og WAN Awards samt Icon Award i Danish Design Award, 2018. DISSING+WEITLING architectures design-DNA kan føres tilbage til Arne Jacobsens legendariske arkitektvirksomhed, som DISSING+WEITLING architecture har ført videre siden 1971.

Danish architecture firms join forces during Beijing Design Week

bdwudstilling_red.jpg

Press release
September 19, 2018

DISSING+WEITLING architecture and KRAGH & BERGLUND Landscape architects are amongst the Danish companies participating in Asia’s biggest design event and attraction, Beijing Design Week 2018. Together, the two companies represent the Danish human-centered way of designing public architecture and urban spaces.

This year, Copenhagen is the official guest city for Beijing Design Week, taking place from September 25 – October 5, 2018. Several Danish companies will move to Beijing’s creative 751 D-Park and 798 Art District and present the Danish’s lifestyle, culture and sustainable urban developments.

Sharing common urban challenges
Both DISSING+WEITLING architecture and KRAGH&BERGLUND Landscape architects are experienced players on the Chinese market with extensive knowledge of Chinese-Danish collaborations. They know the challenges China and Denmark share when it comes to city planning and architecture: Increased traffic congestion, environmental issues, pollution, increasing problems with loneliness, lack of green spaces and demographic challenges. Partner and Managing Director at DISSING+WEITLING architecture, Steen Savery Trojaborg, says:

- Beijing Design Week is an opportunity to strengthen our good relations with the Chinese contractors and local urban experts, while at the same time show some of our projects, relevant to China. The Bicycle Snake, for example, is a significant example of how we work to enhance mobility in a dense city, save commuters time, and simultaneously adding value in terms of developing hospitable and inclusive cities. As Danish architects and urban planners, our aim is to design good environments for the people who live, work and spend time in the city. We believe in exporting this Danish way of focusing on the users and context in the center of a project.

Jonas P. Berglund, Partner and co-owner of KRAGH&BERGLUND Landscape architects adds:

- Since 2005 we had a local Chinese studio at the Danish Culturel Center in Beijing managed by Chinese partner Jasmine Wang. Beijing Design Week is a great opportunity for us to meet our local Clients and to create new relations. As Danish landscape architects and planners, we share a strong tradition for a human-oriented approach to designing and for sharing knowledge. Seen as a whole, we have a strong commitment to envision and produce a variety of inclusive architecture and urban spaces that accommodates the needs of the many.  We have a focus on designing with nature and our democratic ambitions and prioritizing of mobility, connectivity and accessibility both between people and cities but also between regions.

BBW_standen_red.jpg

Exhibition, events and talks
On September 29, the two companies will be hosting a pop-event at the Danish Culture Centre in Beijing, where Kragh & Berglund also has their local Chinese studio. The pop-event will be an addition to several other events and talks taking place during Beijing Design Week.

Partner and Managing Director Steen Savery Trojaborg at DISSING+WEITLING architecture will give the talk “From small to great - Copenhagen reclaimed” at the conference ’Small Planet, Great Architecture’ on the September 28. The talk will give examples of how architecture can help cities become greener and liveable while at the same time solve a pragmatic problem and create positive side effects as well. 

Partner and co-owner Jonas P. Berglund of KRAGH&BERGLUND Landscape architects will give a talk at the Danish Embassy on 26th: “Making city inclusive, spontaneous and playfull”. He will illustrate why and how people and cities will benefit by having more inclusive, spontanios and playfull publich spaces.

Besides the Bicycle Snake, other DISSING+WEITLING projects on display in Beijing are the Åbuen Bridge, the major coast-to-coast link in Guangdong, the Shenzhen-Zhongshan Link, with the worlds widest immersed road tunnel, two major suspension bridges and two iconic artificial islands. In addition, the Xiamen Bicycle Skyway, Xiamen Footpath, and Stonecutters Bridge in Hong Kong will be on show for the exhibition’s visitors.

KRAGH&BERGLUND will exhibit the projects ”Happy and play” Yixing activity square, the spontaneous and intuitive movement park “Rågsved sports park”, “PLUGandPLAY” temporary alternative sports area, “The Danish Association of the Physically Disabled Stranden” – Universal design, coast management and park, “BLOX – Bryghusgrunden” - active outdoors and “Generationernes hus”- house of generations, social living.

More information about Beijing Design Week 2018.

About DISSING+WEITLING architecture
Besides international business headquarters and residential areas, DISSING+WEITLING has developed outstanding knowledge and expertise within bridge building, and has designed some of the most iconic and praised bridges in the world. The company’s design and construction DNA originate from world famous Danish Architect Arne Jacobsen, whose design studio has lived on as DISSING+WEITLING since 1971. Since then, the company has developed this Scandinavian design tradition with projects that have set new standards in design and architecture in Denmark, in China and many other parts of the world.

About KRAGH&BERGLUND Landscape
KRAGH&BERGLUND Landscape architects works internationally holding offices in Copenhagen, Stockholm and Beijing. The studio expertise in all spaces from 1:1 urban installations to big regional masterplans. KRAGH&BERGLUND Landscape architects works to reveal hidden site-specific qualities and focus on developing pragmatic design solutions turning the final project into a unique, customized and social experience that links form with nature, livability and playfulness. The design philosophy is to commit urban environments where the city's identity, its contexts and history are enhanced in interaction with nature to create new qualitative urban spaces and meetings between people.

More information
Susanne Bendsen, Head of Communications
DISSING+WEITLING architecture
P: +45 2896 2128 
E: sub@dw.dk
www.dw.dk/press/china

For Chinese queries
Helen Haifang
DISSING+WEITLING architecture
邮箱:hhf@dw.dk
电话号码:180 6276 6752
办公地址:中国广东省广州市天河区黄埔大道西106号维多利大厦。

Partner and co-owner Jonas Berglund
KRAGH&BERGLUND Landscape architects
P: +45 31480800
E: jpb@kragh-berglund.dk
www.kragh-berglund.com

For Chinese queries
Jasmine wang王茉晶
KRAGH & BERGLUND Landscape architects
Director of Chinese Branch 职位:K&B 城市设计中国部主任
P: +86 18601370017
E: jas@kragh-berglund.dk
www.kragh-berglund.com/en

 

 

DISSING+WEITLING architecture henter kommunikationsprofil fra designbranchen

Pr. 3. september 2018 er Susanne Bendsen ansat som kommunikationsansvarlig i DISSING+WEITLING architecture. Arkitektvirksomheden har dermed valgt en kommunikationsprofil, som har solid erfaring med såvel dansk som international kommunikation og markedsføring, og har et stort netværk i designfeltet.

Susanne Bendsen får fremover til opgave at øge kendskabet til DISSING+WEITLING architectures kernekompetencer, sikre dansk og international medieomtale, foruden at understøtte prækvalifikation og samarbejder i design- og arkitekturøkosystemet.

Susanne Bendsen kommer fra en stilling som kommunikationschef i brancheorganisationen Design Denmark, og arbejdede forinden med kommunikation og citybranding af København. Hun har således mange års erfaring med både dansk og internationalt pressearbejde og markedsføring – en erfaring, hun vil bruge i sit nye job hos DISSING+WEITLING architecture:

- Dissing+Weitling er fra et kommunikationsperspektiv en virkelig spændende virksomhed. Tegnestuen har en unik historie og et DNA, der udspringer af selveste Arne Jacobsens tegnestue. Det betyder, at den har rødder i en verdenskendt dansk design- og byggetradition som – uanset skala - altid sætter brugerne og konteksten i centrum. Det er ret enestående, hvordan Dissing+Weitling har forstået at forvalte sin arv, og bringe den ind i fremtiden med nye teknologier, arbejdsmetoder og state-of-the-art byggerier og broer. Lige nu beundrer verden ”Cykelslangen”, som i sig selv er et smukt eksempel på et skarpt minimalistisk og brugervenligt design, der både peger tilbage på arven fra Arne Jacobsen og ind i fremtidens cykelbyer. Det er verdensklassearkitektur med impact og stor brandingværdi, siger Susanne Bendsen.

Susanne får også til opgave at videreformidle de mange historier, der ligger før, under og efter en byggeproces - om social merværdi for borgere og brugere, viden om bæredygtige materialer, optimale arbejds- og bomiljøer - og i det hele taget muligheder i en global og ressourcepresset verden:

- Jeg glæder mig meget til at bruge min faglighed i en arkitektbranche, som er både kreativ, forretningsstrategisk og samfundsmæssig højrelevant. Der er brug for, at vi tydeligt forklarer politikere, kommuner og stat om de værdier, der ligger i et byggeri, og hvad det egentlig betyder at investere i langtidsholdbare løsninger, som har kvaliteter for borgere og brugerne, slutter Susanne Bendsen.

Om valget af den nye kommunikationsprofil, siger administrerende direktør og partner i DISSING+WEITLING architecture, Steen Savery Trojaborg:

- Vi er rigtig glade for at have fået Susanne med om bord. Dissing+Weitling er undervejs med en ny strategi, og vi synes tiden er moden til også at udfordre kommunikationen endnu mere. Vores byggerier får stor opmærksomhed, og det samme gør dansk og nordisk arkitektur generelt. Susanne har det netværk og den erfaring, der skal til for at bruge momentum og løfte kendskabet til vores brand og kompetencer endnu mere.

Om DISSING+WEITLING architecture
DISSING+WEITLING ARCHITECTURE står bag nogle af verdens mest spektakulære broer, foruden internationale hovedsæder, boligområder og kulturinstitutioner. Blandt dem er Nationalbanken, Storebæltsbroen, Cykelslangen, Bryggebroen, Åbuen, Tuborg Havnepark, ECCO Hotel og Konferencecenter, DR Byen Nyhedshuset, Stonecutters-broen i Hong Kong, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 i Dusseldorf, nyindretning af Ny Carlsberg Glyptotek, og Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger i Kolding. DISSING+WEITLING architecture har vundet en lang række internationale design- og arkitekturpriser, bl.a. Store Arne - Danish Association of Architects, Architizer A+ Awards og WAN Awards samt Icon Award i Danish Design Award, 2018. DISSING+WEITLING architectures design-DNA kan føres tilbage til Arne Jacobsens legendariske arkitektvirksomhed, som DISSING+WEITLING architecture har ført videre siden 1971.

Yderligere information
Steen Savery Trojaborg
Adm. direktør og partner
E: sst@dw.dk, T: +45 3283 5089, M: +45 2421 2634

Susanne Bendsen
Kommunikationsansvarlig
E: sub@dw.dk, T: +45 3283 5089M +45 2896 2128

Køge Nord Stations enorme broelementer løftet på plads

Foto: Dansk Drone Netværk

Foto: Dansk Drone Netværk

Opførelsen af Køge Nord Station tog syvmileskridt i weekenden, da to enorme broelementer, som hver vejer 150 tons, blev hejst på plads over Køge Bugt Motorvej.

Der er ikke længere langt fra visualisering til færdig station, efter to af i alt seks broelementer til Køge Nord Station i weekenden blev hejst på plads. Klokken 8 fredag morgen begyndte arbejdet med at hejse det første broelement, mens det andet broløft fandt sted lørdag over Danmarks mest trafikerede motorvej, Køge Bugt Motorvejen. Hver af de to broelementer vejer omkring 150 tons og er 40 meter lange, så præcision og plads var weekendens nøgleord.

”I forhold til planen er det gået aldeles fremragende her i weekenden. Det bærer tydeligt præg af, at arbejdet med at få løftet de to elementer på plads, har været godt planlagt”, siger Banedanmarks projektleder Bjørn Lykke Jensen. 

Køge Nord Station er skabt af DISSING+WEITLING, COBE og COWI og bliver et trafikalt hotspot for hele hovedstadsområdet. Stationens placering i det unikke kryds, hvor højhastighedstog, lokaltog og motorvej mødes, betyder, at den på sigt vil have op mod 8.000 daglige pendlere, mens den 225 meter lange gangbro bliver en byport til København for de omkring 100.000 dagligt passerende. 

Ifølge planen bliver de sidste broelementer monteret i sidste halvdel af august, mens man forventer, at stationen åbner sommeren 2019.

For mere information

The great lengths of The Sheikh Jaber Al-Ahmad Al-Sabah Causeway

20180621 Bridge Design and Engineering Sheikh Jaber SoMe10.jpg

The Sheikh Jaber Al-Ahmad Al-Sabah Causeway is featured on the cover of the latest issue of Bridge Design & Engineering. As part of the world’s longest maritime causeway, the link is expected to spark commercial development in the region when it opens later in the year.

Spanning the width of the Kuwait Bay, The Sheikh Jaber Al-Ahmad Al-Sabah Causeway will be an astounding 36 kilometers long when finished. Connected with the Doha Link, the causeway will be the biggest maritime causeway project in the world with a combined 48 kilometers.

Together with COWI, DISSING+WEITLING developed the overall design concept and tender design for the project, which is a combination of low-level bridges, embankments and transition islands.

Also named The Subiya Bridge, the link connects Kuwait City with Subiya and the Doha Port area of Kuwait. Construction of the project is well underway for its 2018 opening, where it will create an important shortcut between Kuwait City and the Subiya area.

For more information

A most friendly snake and an international bike icon

Cykelslangen - DDA - SoMe-sized8.jpg

The Bicycle Snake was honored with the prestigious Icon Award at this year’s Danish Design Awards. The Icon Award is given to an outstanding concept or solution that has become an icon of Danish design and an icon internationally. Danish Design Awards is a joint creation of the Danish Design Centre and the alliance of design professionals, Design denmark.

»From day one, Copenhageners loved the gently curving cycle bridge with the impressive views. The elegant and empathic solution lets cyclists cross the harbour in a safe and dignified manner, underlining the city’s profile as a sustainable metropolis with a pedal-powered profile. A visionary example of architecture that builds connections and does the entire city proud.«

Celebrating the difference design can make, the jury of this year’s Danish Design Awards had little doubt about what project should win their special award, the honorary Icon Award. With its clever urban adaptation, harmonic flow and elegant structure, The Bicycle Snake has become an icon for Copenhagen’s status as the world’s leading bicycle city and a symbol of the Danish capital’s praised urban qualities.

The media covered the event extensively with articles in Politiken, Berlingske, TV2 Lorry and ArchDaily, one of the leading international architecture blogs.

Bicycle bridges enrich Copenhagen and society as a whole

According to a recent report published by the City of Copenhagen there are several benefits of improving bicycle infrastructure with projects such as The Bicycle Snake, including how it enhances mobility in a dense city and saves people time. In addition, three out of four users experience increased comfort because of The Bicycle Snake.

When it comes to aesthetic enhancement, the bridge has also had a large impact for the city, becoming an urban icon and an attraction in itself. The City of Copenhagen has a goal of becoming the best bicycle city in the world and is, at the same time, striving to become CO2 neutral by 2025. In both cases, The Bicycle Snake and the city’s other bicycle bridges are contributing comprehensively in reaching these goals.

New bicycle bridges underway

As a part of the plan of becoming both CO2 neutral by 2025 and the world’s best bicycle city, the City of Copenhagen is planning to extend and improve the existing bicycle infrastructure, including building several new bicycle bridges. A handful is already underway and Dissing+Weitling is at this time involved in two of them, having designed the bicycle and pedestrian bridge over Folehaven in southwestern Copenhagen, which will open next year, and a bridge over Artillerivej at Islands Brygge in the southern part of Copenhagen’s harbour area, which will be completed in 2020.

Dissing+Weitling has designed some of the most iconic and praised bicycle bridges in Copenhagen for more than a decade, including The Bicycle Snake, The Quay Bridge and Åbuen Bridge. Furthermore, the spectacular 8-km Xiamen Bicycle Skyway in China opened last spring, with more international bicycle infrastructure projects already in the pipeline.

For more information
 

DISSING+WEITLING vinder konkurrence om ny højspændingsmast til fremtidens elforsyning

dissing-weitling-energinet-thorgi.jpg

Når der skal etableres stærkstrømsforbindelser i Syd- og Vestjylland i de kommende år, forventer Energinet, at ledningerne bliver båret af den nye mastetype Thor-gi. Energinet har netop valgt ingeniørgiganten Rambøll og arkitektfirmaet Dissing+Weitling til at færdigtegne og projektere den innovative nye elmast.

Rambøll og Dissing+Weitling er udpeget til at færdigprojektere den nye mastetype
Thor-gi, som Energinet ønsker at anvende til at udbygge transmissionsnettet – som transporterer strøm over længere afstande. Næsten halvdelen af den strøm, Energinet transporterer, er produceret af vedvarende energikilder. 

Den nye mastetype er en videreudvikling af den traditionelle højspændingsmast, der er en gitterkonstruktion samlet af elementer i vinkeljern. Den nye mast er også en gitterkonstruktion, men med elementer i rør, som giver mulighed for et skabe et mere elegant design, der desuden er lettere at montere og vedligeholde end hidtidige højspændingsmaster.

Kompliceret konstruktion kræver ekspertise

Gitterkonstruktionen af rør stiller høje krav til rådgivernes ekspertise, da samlingerne er mere komplicerede end på normale elmaster. Fordelen ved den nye konstruktion er dog, at man kan skabe en lavere og mere elegant konstruktion i landskabsbilledet end hidtil, med langt færre elementer.

"Man har ikke hidtil set højspændingsmaster udformet som gitterkonstruktioner af rør, men løsningen vil give et lettere udseende, og stålets egenskaber udnyttes optimalt. Sammen med Dissing+Weitling skal vi kombinere elegant udformning med enkel fremstilling og montage, uden at gå på kompromis med funktionen. Det er en spændende udfordring", siger Mogens G. Nielsen, chefrådgiver hos Rambøll Energi. 

Rambøll har designet mere end 100.000 gittermaster af rør til mobiltelefoni over hele verden og bringer dermed solid erfaring med ind i projektet. Projekteringen af Thor-gi masten bygger desuden videre på et langvarigt samarbejde mellem Rambøll og Energinet, som gennem en menneskealder har arbejdet sammen om elforsyningsopgaver.

Nyt marked for Dissing+Weitling

Udformning af elmaster er en ny type opgave for Dissing+Weitling, men det nye arbejdsområde ligger i fin forlængelse af firmaets stærke designtradition og mange erfaringer med at tegne teknisk udfordrende infrastrukturelle løsninger. 

"Selv når vi tegner store brokonstruktioner, er det ud fra en ambition om at skabe harmoniske strukturer, som glider naturligt ind i landskabet med en diskret og underspillet elegance. Dette er også et vigtigt parameter i forbindelse med højspændingsmaster", siger Jesper Henriksen, partner i Dissing+Weitling. 

"Vi har netop udvidet vores team med en erfaren ekspert inden for design af elmaster. Den nye ekspertise lægger sig fint op ad vores øvrige kompetencer, og vi er glade for allerede at have vundet vores første opgave inden for området. Det bliver et spændende samarbejde med Rambøll og Energinet".

Rejsegilde for Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger

IMG_1752_edit-16-9.jpg

I sidste uge kunne vi fejre rejsegilde på FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger. Sammen med Koldings borgmester, bygherren Lejerbo, totalentreprenøren Egil Rasmussen og ikke mindst DISSING+WEITLINGs samarbejdspartnere fra Wissenberg og MOVE kunne vi glæde os over, at byggeriets første boliger snart står klar til deres kommende beboere.

Lyden af energisk byggeplads var i sidste uge skiftet ud med lyden af lovprisninger ved rejsegildet for FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger – i Seest ved Kolding. De første af i alt 35 almene boliger står næsten færdige, og det blev fejret af Lejerbo og alle, der har haft del i realiseringen af det ambitiøse projekt. Koldings borgmester, Jørn Pedersen, havde rosende ord til FBAB, der for kommunen markerer starten for en ny måde at tænke almene boliger på i Kolding. For totalentreprenøren Egil Rasmussen har projektet – med sin særligt bæredygtige profil – været en spændende udfordring, der har skabt stor omtale og øget opmærksomhed fra potentielle samarbejdspartnere og kunder.
 
Fyrværkerigrundens dramatiske fortid lægger grund til fremtidens bæredygtige boliger

For næsten 14 år siden eksplodere fyrværkerifabrikken i Seest og efterlod den store grund øde og forurenet. FBAB bliver starten på en ny historie, der tager udgangspunkt i attraktive familieboliger med fokus på fællesskab og bæredygtighed. Sammen med landskabsarkitekterne fra MOVE har vi bestræbt os på at flette bebyggelse og landskab sammen i en ny helhed, og vores overordnede vision for projektet var at skabe grobund for både formelle og uformelle fællesskaber. 

FBAB-PER-46A.jpeg

Traditionsrigt håndværk til fremtidens boliger
 
Social og ressourcemæssig bæredygtighed har været udgangspunktet for vores udformning af FBAB. Den ressourcemæssige bæredygtighed kommer især til udtryk i brugen af miljøvenligt træ som byggeriets gennemgående materiale. Ved at bruge miljøvenligt træ i både fundamenter og den øvrige konstruktion er vi vendt tilbage til det traditionsrige danske bygningshåndværk, men har tænkt det ind i en ny og bæredygtig kontekst.

Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger var repræsenteret på La Biennale di Venezia i 2016 og er pt med på DAC’s åbningsudstilling i BLOX. Udstillingen hedder Welcome Home og undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden.

For mere information om Welcome Home på DAC

Welcome Home – oplev fremtidens bæredygtige almene bolig i det nye DAC

FBAB-TYP-A-PER-02O_ed.jpg

DISSING+WEITLING vandt i 2014 en prestigefyldt konkurrence om at skabe fremtidens bæredygtige almene bolig. Byggeriet af vores vinderforslag er godt undervejs og fejrer snart rejsegilde, men projektet kan også opleves i mindre skala på Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling i BLOX, som åbner denne weekend. Udstillingen har titlen Welcome Home og sætter fokus på vores bolig – hjemmet som rammen om det gode liv.

»Arkitekter tegner huse. Mennesker skaber hjem. Derfor er arkitekturen intet sted så nærværende og afgørende, som i de bygninger, der danner rammen om det levede liv. Hvor, hvordan og med hvem, man bor, betyder uendeligt meget for livskvaliteten. Netop derfor er hjemmet rammen for den første udstilling i Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX«, så smukt er det formuleret i introduktionen til DAC's åbningsudstilling i deres nye hjem i hjertet af BLOX.

»Welcome Home er en opdagelsesrejse i danskernes boliger. Udstillingen viser de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på – fra industrialisering og verdenskrige til megacities og truende klimakriser. Den sætter fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag. Og den undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden«.

dw-fbab-torben-sigh-licitationen.jpg

Fremtidens bæredygtige almene bolig

DISSING+WEITLING er repræsenteret på udstillingen med vores vinderforslag til FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig. Konkurrencen blev afholdt i 2014 af det daværende Ministerie for By, Bolig og Landdistrikter. Formålet var at finde den bedste løsning til et byggeri, som kan fortsætte den stærke danske tradition inden for boligarkitektur og fremme udviklingen af bæredygtighed i de almene boliger.

Vores bud på fremtidens bæredygtige almene bolig er tegnet til den såkaldte Fyrværkerigrund i Seest ved Kolding. Projektet er skabt i samarbejde med MOVE og Wissenberg med Lejerbo som bygherre ud fra en grundlæggende tanke om at sætte bæredygtighed og fællesskab som ramme for det gode liv. 

Projektets hovedgreb var at flette bebyggelse og landskab sammen til en ny helhed, hvor landskabelige kig og terrænets skrånende topografi bevares, optages og præciseres af bebyggelsen. Visionen var at skabe en arkitektonisk ramme for det gode liv via bæredygtighed. Gennem bæredygtighed finder fællesskab, trivsel og klima en fælles platform. Private uderum flettes sammen med sociale fællesarealer og det omgivende landskab for at skabe grobund for fællesskab, tryghed og livskvalitet.

Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger har været lidt længe undervejs, men kan fejre rejsegilde i næste uge, så de første boliger kan snart byde sine beboere velkommen. 

Welcome Home er udviklet af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania og Bolius med Realdania som hovedsponsor. 

Udstillingen kan opleves indtil den 23. september 2018.

Foto: Torben Sigh, Licitationen Byggeriets Dagblad

For mere information

DISSING+WEITLING wins large-scale pedestrian project in China

dissing-weitling-xiamen-footpaths-viewpoint-2500px.jpg

A year after the opening of the world’s longest bicycle bridge in Xiamen, DISSING+WEITLING has won yet another large-scale infrastructure project in the Chinese city. A 20-kilometre network of footpaths and no less than seven spectacular footbridges will create outstanding experiences for the city’s pedestrians in the exchange between bustling urban life and scenic nature.

Last year, under extensive media coverage, the City of Xiamen opened the world’s longest bicycle bridge – Xiamen Bicycle Skyway – with the ambition to improve conditions for cyclists in the hectic Chinese traffic. Once again, Xiamen has chosen to focus on improving conditions for soft road users – this time the pedestrians.

The city’s vision is to create a large-scale network of footpaths, elevated footpaths and footbridges, which will lead residents and visitors through the mountainous landscape of Xiamen and connect city and nature. The proposal from world-leading Danish bridge architects Dissing+Weitling was recently chosen as the winner in an international design competition to envision the ambitious project. 

Scenic footpaths with seven spectacular footbridges

Xiamen is a modern metropolis with a pulsating city-life and a hectic industrial port situated on a mountainous island with a luscious vegetation supported by a mild climate. The network of footpaths will bring the city’s residents and visitors into the mountains and connect the vibrant cityscape with the peaceful landscape. For this reason, one of Dissing+Weitling’s biggest challenges in designing the project was to create a coherent yet flexible design language that would be able to adapt to the different contexts.

»The 20-kilometre route creates a new connection between city and nature – a system of elevated footpaths and footbridges that run through the city and across the island as a scenic, recreational artery. It will be a major attraction for the city and possibly become an icon for Xiamen that can attract tourists from all over the world«, says Steen Savery Trojaborg, partner and CEO at Dissing+Weitling, and continues:   

»Seven unique footbridges appear as beacons in the landscape and create a link between parks, forests and viewpoints. A leisurely route filled with scenic experiences that brings people out into the nature while affecting the unique flora and fauna as little as possible. It will be a fascinating experience to walk among the treetops and see the city and landscape unfold from a new perspective«.

dissing-weitling-xiamen-footpaths-mountains-2500px.jpg

Danish momentum in Xiamen

Winning yet another infrastructure project in Xiamen with JSTI Engineering, Dissing+Weitling continues their momentum in the Chinese city after the opening of Xiamen Bicycle Skyway in 2017. In close cooperation with local authorities, the winning proposal is currently being further developed and adapted to the city’s wishes. The comprehensive project has been named Xiamen Footpaths, and is expected to be completed already next year.

»Once again, Xiamen manifests its ambitions in regards to sustainable infrastructure with an incredibly ambitious project, which both functionally and aesthetically will set new standards for green mobility and recreational experiences in cities all over the world«, ends Steen Savery Trojaborg.

For more information

DISSING+WEITLING appoints new Associate

sja_profile_hires.jpg

Steen Jastrup joins DISSING+WEITLING’s management team as Associate.

Steen graduated from the Aarhus School of Architecture in 2001 and was soon after employed by Schmidt Hammer Lassen architects where he gained considerable experience in designing large-scale public buildings. Since 2009, Steen has been an important part of DISSING+WEITLING’s work with infrastructure and buildings all over the world. 

In recent years, Steen has been the driving force behind multiple high-profile projects in China, such as the record-breaking 24-kilometre Shenzhen-Zhongshan Link, which is currently under construction, and Xiamen Bicycle Skyway, the world’s longest bicycle bridge, which opened last year. Most recent, Steen was Lead Architect on our winning proposal for Xiamen Footpaths, a 20-kilometre network of scenic footpaths and seven spectacular footbridges in the southeastern Chinese city of Xiamen.

DISSING+WEITLING’s presence in China will be Steen’s primary focus in his new role as Associate. 
 

Sofiero Footbridge opens to the public

dw-sofiero-footbridge-opening-people.jpg

This weekend saw the official opening of Sofiero Footbridge. Located in the popular park of Sofiero Castle near Helsingborg, the slender curved steel bridge will give visitors an enhanced experience of the beautiful castle gardens.

The Sofiero Footbridge – aka Sofia’s Bridge – is a light and almost transparent S-curved steel construction, elegantly floating above a rhododendron-filled ravine. The bridge has taken its S-shape from the winding pathways in the romantic park, making the crossing into a delightful event with shifting perspectives of the lush surroundings. 

dw-sofiero-footbridge-opening-castle.jpg

The slender 57-metre footbridge is one of the smallest bridges DISSING+WEITLING has ever designed, but it was nonetheless challenging. Schlaich Bergerman Partner was our structural engineers on the project and it was constructed and installed by Bladt Industries, the main contractor.

Every year, thousands of visitors come to Sofiero to enjoy the flowering beauty, the royal tradition and the wonderful views over Øresund. At the opening, the bridge held more than 200 people at the same time.

For more information
 

DISSING+WEITLING vinder konkurrence om volumenstudier for erhvervsgrund i Valby

dw-ncc-glk.jpg

DISSING+WEITLING har netop vundet en volumenstudiekonkurrence for NCC i forbindelse med deres erhvervelse af en attraktiv byggegrund i Valby, et af hovedstadens stærke vækstområder.

En af Nordens største entreprenørvirksomheder, NCC, har erhvervet en yderst attraktiv byggegrund i den sydlige del af Valby. For NCC rummer grunden et stort potentiale i forhold til deres overordnede ønske om at skabe innovativt, levende og bæredygtigt erhvervsbyggeri i hovedstadsområdet.

Grunden ligger på Gammel Køge Landevej - i et område tidligere mest forbundet med industrivirksomheder - men den rivende udvikling i området har åbnet op for nye typer erhverv. Placeringen er ideel i forhold til motorvejsnettet og offentlige transportmuligheder, som i de kommende år bliver yderligere forstærket med udvidelsen af metroen og den kommende Ringstedbane. 

NCC inviterede to tegnestuer til at lave indledende volumenstudier for grunden, og valgte DISSING+WEITLING til at fortsætte den videre skitsering. Skitsering og projektering af fleksibelt erhvervsbyggeri, identitetsskabende firmadomiciler og moderne workspaces er en af vores spidskompetencer, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med NCC på Gammel Køge Landevej.

På nuværende tidspunkt har NCC indledt en dialog med Københavns Kommune om mulighederne for grunden og udarbejdelse af ny lokalplan.

DGNB certificeringer i medvind

H29_01_Orbicon _TEMP_4_low_ed.jpg

Den danske byggebranche er for alvor ved at tage bæredygtighedsordningen DGNB til sig. I årets første måneder er der allerede planlagt dobbelt så mange certificeringer som i hele 2017. Hos DISSING+WEITLING har man længe været tilhænger af ordningen, der giver branchen en fælles standard for bæredygtigt byggeri.

Bæredygtigt byggeri er ikke længere et sjældent syn i den danske byggebranche. Flere og flere bygherrer har fået øjnene op for de mange langsigtede fordele, der er ved at bygge bæredygtigt frem for konventionelt. Green Building Council, der står bag DGNB certificeringen for bæredygtigt byggeri, kan afsløre, at der alene i årets første måneder er planlagt dobbelt så mange DGNB certificeringer sammenlignet med hele 2017. 

DGNB certificeringen har til formål at skabe en samlet standard inden for bæredygtighed for hele den danske byggebranche. Ved at skabe nogle fælles retningslinjer for branchen bliver det nemmere at sikre bæredygtighed gennem hele leverandørkæden, da producenterne så kan være sikre på, at der et marked for deres bæredygtige produkter.

Uddannelse af branchen

I disse dage oplever byggebranchen god medvind, og det er derfor positivt at se, at flere bygherrer har planlagt DGNB certificeringer. Branchen er dog langt fra i mål, når det kommer til at videreformidle værdien af bæredygtigt byggeri til potentielle købere og lejere. Det er især hos de store mæglerfirmaer, at den bæredygtige dagsorden kan forbedres. 

DISSING+WEITLINGs Gitte Sørensen har været DGNB konsulent siden 2014, og én af hendes fornemmeste roller er blandt andet være med til at uddanne ejendomsmæglere, så de bliver endnu bedre til at formidle merværdien ved bæredygtigt byggeri til købere og lejere. 

Derudover har Gitte været en vigtig del af flere af DISSING+WEITLINGs bæredygtige byggerier og blandt andet sørget for at implementere DGNB-principperne på i skitseringen og projekteringen af Orbicons nyopførte hovedsæde i Høje-Taastrup, der er certificeret med guld efter DGNB-standarden.

Læs mere hos Berlingske Business
 

DISSING+WEITLING on winning team for urban planning competition in Aarhus

kulkransporet-tower-night-2500px.jpg

Our team created an ambitious plan for a diverse and sustainable urban area around Kulkransporet, a developing area at a former industrial site. Kulkransporet will become a lively, vibrant area as well as creating a connection between the city centre of Aarhus and the city’s southern port district.

In an integrated design process with team leaders Transform accompanied by Lendager Group, VEGA landskab and Søren Jensen engineers, DISSING+WEITLING collaborated in creating the winning proposal for the development of the urban area around Kulkransporet. Based on the fantastic industrial character and bohemian spirit of the site, our ambition was to create an attractive recreational and commercial area that embraces every citizen and their initiatives. 

With functions such as a city life office, a recycling centre, a place for socially vulnerable individuals and a socio economic eatery that unites all users in a stronger community, Kulkransporet will become a vibrant recreational attraction and create a connection between the city centre of Aarhus and a developing former industrial area in the city’s southern port district. 

Kulkransporet is the name of an existing industrial relic, a 150-metre long and 6-metre high concrete structure for a former coal-lifting crane. This structure will form the base for a platform that connects to two new towers and a pedestrian bridge linking to the city centre. Besides the platform and the towers with different functions, Kulkransporet will entail a green park, a public square and other urban spaces.

kulkransporet-aerial-2500px.jpg

The area’s distinct identity, life and architecture have been a great inspiration in the creation of the urban spaces. A vibrant mélange of creatives, entrepreneurs and established companies already exists in the area, and our aim with the proposal was to sustain and enhance this unique vibe. 

Our proposal impressed both the appointed judges and the representatives from the City of Aarhus, and we are looking forward to continue our collaboration with the city officials and our great team members in order to get this exciting project realized.

For more information

A delicate precision job – Sofiero Footbridge now installed

The 40-ton Sofiero Footbridge was lifted into place yesterday. Located over a lush rhododendron-filled ravine in the popular park of Sofiero Castle near Helsingborg, the slender 57-m curved steel bridge will give visitors an enhanced experience of the beautiful park when it opens to the public this spring.

The Sofiero Footbridge – aka Sofia’s Bridge – is a light and almost transparent curved steel construction, elegantly floating above a lush ravine. The bridge has taken its S-shape from the winding pathways in the romantic park, making the crossing  into a delightful event with shifting perspectives of the lush surroundings. 

With the design, our aim was to create a bridge that could be constructed with minimal impact on the vegetation in the ravine below. A bridge that could be fabricated off-site in two or three sections, assembled on location and lifted into place by mobile cranes, dropped down as a structurally self-contained element delivering a vertical load only at the abutments. Schlaich Bergerman Partner was our structural engineers for the project.

As you can see in the spectacular video above, the contractor, Bladt Industries, took great care in not harming the surrounding trees and vegetation when they installed the bridge in yesterday’s winter wonderland. The bridge will open to the public on April 14.

For more information

DISSING+WEITLING wins design award for competition proposal

Geumgang Pedestrian Bridge_Brochure_Side_01_2500px.jpg

Even though our proposal for a new pedestrian bridge for Geumgang in South Korea only came in second in the design and build competition, The Korean Society of Civil Engineers recognised our design concept, selecting the spectacular bridge as winner of the HSB Award 2017. The award acknowledges high performance steel bridge structures in South Korea.

The competition brief asked for a round bridge for pedestrians and bicyclist that would not only get people across the river, but to a higher degree act as a destination in itself with facilities for activity and leisure. The client, The City of Geumgang, also had the ambition that the bridge should act as a celebration of Korean history and culture.

For our design concept, we were highly inspired by the intricate symbolism in the South Korean flag. The round Taegeuk with the interlocking semi-circles, symbolizing balance, became a recurrent motif in our design on many different levels. The Taegeuk not only inspired the dynamic interplay between the covered and uncovered areas of the bridge, the geometric shape also inspired the way the bike path is separated from the pedestrian areas. 

In technical terms, our design is a steel box girder supported by quadropod pylons. We collaborated with the South Korean steel manufacturing and construction giant POSCO for the design and build contract for the project.

The HSB Award was collected by a representative from POSCO on behalf of DISSING+WEITLING at an official ceremony earlier today.

For more information and pictures

DISSING+WEITLING søger arkitekt til broer og infrastruktur

facebook-news2.jpg

DISSING+WEITLING har travlt med en lang række spændende, internationale projekter og konkurrencer. Til at styrke teamet søger vi nu en arkitekt med minimum fem års erfaring og gerne med stærke kompetencer inden for design af broer og øvrig infrastruktur. 

DISSING+WEITLING hører til blandt verdens førende brodesignere, og vi arbejder sammen med verdens bedste broingeniører. Vores projekter spænder fra imponerende konstruktioner som Storebæltsforbindelsen og Stonecutters Bridge i Hong Kong til elegante stibroer som Cykelslangen i København. Inden for de seneste år har vi vundet flere prestigefulde nationale og internationale konkurrencer som fx Shenzhong Link i Kina, Hisingsbron i Gøteborg, Storstrømsbroen og Køge Nord Station.

Opgaver

Skitsering og projektering af broer og øvrig infrastruktur

Kvalifikationer

Arkitekt med minimum fem års erfaring
Erfaring med lignende opgaver er et plus
Erfaring med AutoCad og 3ds Max eller Rhino
Sans for formgivning og materialer
Gode samarbejdsevner og evne til at arbejde selvstændigt
Evne og lyst til at arbejde i et dynamisk og internationalt miljø

Ansøgning

Send os din ansøgning med CV og portfolio til job@dw.dk.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt. Vi læser ansøgninger og holder samtaler løbende. Ansøgninger behandles fortroligt. 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte partner Jesper Henriksen på tlf. 32835000.