11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Welcome Home – oplev fremtidens bæredygtige almene bolig i det nye DAC

FBAB-TYP-A-PER-02O_ed.jpg

DISSING+WEITLING vandt i 2014 en prestigefyldt konkurrence om at skabe fremtidens bæredygtige almene bolig. Byggeriet af vores vinderforslag er godt undervejs og fejrer snart rejsegilde, men projektet kan også opleves i mindre skala på Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling i BLOX, som åbner denne weekend. Udstillingen har titlen Welcome Home og sætter fokus på vores bolig – hjemmet som rammen om det gode liv.

»Arkitekter tegner huse. Mennesker skaber hjem. Derfor er arkitekturen intet sted så nærværende og afgørende, som i de bygninger, der danner rammen om det levede liv. Hvor, hvordan og med hvem, man bor, betyder uendeligt meget for livskvaliteten. Netop derfor er hjemmet rammen for den første udstilling i Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX«, så smukt er det formuleret i introduktionen til DAC's åbningsudstilling i deres nye hjem i hjertet af BLOX.

»Welcome Home er en opdagelsesrejse i danskernes boliger. Udstillingen viser de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på – fra industrialisering og verdenskrige til megacities og truende klimakriser. Den sætter fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag. Og den undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden«.

dw-fbab-torben-sigh-licitationen.jpg

Fremtidens bæredygtige almene bolig

DISSING+WEITLING er repræsenteret på udstillingen med vores vinderforslag til FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig. Konkurrencen blev afholdt i 2014 af det daværende Ministerie for By, Bolig og Landdistrikter. Formålet var at finde den bedste løsning til et byggeri, som kan fortsætte den stærke danske tradition inden for boligarkitektur og fremme udviklingen af bæredygtighed i de almene boliger.

Vores bud på fremtidens bæredygtige almene bolig er tegnet til den såkaldte Fyrværkerigrund i Seest ved Kolding. Projektet er skabt i samarbejde med MOVE og Wissenberg med Lejerbo som bygherre ud fra en grundlæggende tanke om at sætte bæredygtighed og fællesskab som ramme for det gode liv. 

Projektets hovedgreb var at flette bebyggelse og landskab sammen til en ny helhed, hvor landskabelige kig og terrænets skrånende topografi bevares, optages og præciseres af bebyggelsen. Visionen var at skabe en arkitektonisk ramme for det gode liv via bæredygtighed. Gennem bæredygtighed finder fællesskab, trivsel og klima en fælles platform. Private uderum flettes sammen med sociale fællesarealer og det omgivende landskab for at skabe grobund for fællesskab, tryghed og livskvalitet.

Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger har været lidt længe undervejs, men kan fejre rejsegilde i næste uge, så de første boliger kan snart byde sine beboere velkommen. 

Welcome Home er udviklet af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania og Bolius med Realdania som hovedsponsor. 

Udstillingen kan opleves indtil den 23. september 2018.

Foto: Torben Sigh, Licitationen Byggeriets Dagblad

For mere information