11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Rejsegilde for Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger

IMG_1752_edit-16-9.jpg

I sidste uge kunne vi fejre rejsegilde på FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger. Sammen med Koldings borgmester, bygherren Lejerbo, totalentreprenøren Egil Rasmussen og ikke mindst DISSING+WEITLINGs samarbejdspartnere fra Wissenberg og MOVE kunne vi glæde os over, at byggeriets første boliger snart står klar til deres kommende beboere.

Lyden af energisk byggeplads var i sidste uge skiftet ud med lyden af lovprisninger ved rejsegildet for FBAB – Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger – i Seest ved Kolding. De første af i alt 35 almene boliger står næsten færdige, og det blev fejret af Lejerbo og alle, der har haft del i realiseringen af det ambitiøse projekt. Koldings borgmester, Jørn Pedersen, havde rosende ord til FBAB, der for kommunen markerer starten for en ny måde at tænke almene boliger på i Kolding. For totalentreprenøren Egil Rasmussen har projektet – med sin særligt bæredygtige profil – været en spændende udfordring, der har skabt stor omtale og øget opmærksomhed fra potentielle samarbejdspartnere og kunder.
 
Fyrværkerigrundens dramatiske fortid lægger grund til fremtidens bæredygtige boliger

For næsten 14 år siden eksplodere fyrværkerifabrikken i Seest og efterlod den store grund øde og forurenet. FBAB bliver starten på en ny historie, der tager udgangspunkt i attraktive familieboliger med fokus på fællesskab og bæredygtighed. Sammen med landskabsarkitekterne fra MOVE har vi bestræbt os på at flette bebyggelse og landskab sammen i en ny helhed, og vores overordnede vision for projektet var at skabe grobund for både formelle og uformelle fællesskaber. 

FBAB-PER-46A.jpeg

Traditionsrigt håndværk til fremtidens boliger
 
Social og ressourcemæssig bæredygtighed har været udgangspunktet for vores udformning af FBAB. Den ressourcemæssige bæredygtighed kommer især til udtryk i brugen af miljøvenligt træ som byggeriets gennemgående materiale. Ved at bruge miljøvenligt træ i både fundamenter og den øvrige konstruktion er vi vendt tilbage til det traditionsrige danske bygningshåndværk, men har tænkt det ind i en ny og bæredygtig kontekst.

Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger var repræsenteret på La Biennale di Venezia i 2016 og er pt med på DAC’s åbningsudstilling i BLOX. Udstillingen hedder Welcome Home og undersøger, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden.

For mere information om Welcome Home på DAC