11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

DGNB certificeringer i medvind

H29_01_Orbicon _TEMP_4_low_ed.jpg

Den danske byggebranche er for alvor ved at tage bæredygtighedsordningen DGNB til sig. I årets første måneder er der allerede planlagt dobbelt så mange certificeringer som i hele 2017. Hos DISSING+WEITLING har man længe været tilhænger af ordningen, der giver branchen en fælles standard for bæredygtigt byggeri.

Bæredygtigt byggeri er ikke længere et sjældent syn i den danske byggebranche. Flere og flere bygherrer har fået øjnene op for de mange langsigtede fordele, der er ved at bygge bæredygtigt frem for konventionelt. Green Building Council, der står bag DGNB certificeringen for bæredygtigt byggeri, kan afsløre, at der alene i årets første måneder er planlagt dobbelt så mange DGNB certificeringer sammenlignet med hele 2017. 

DGNB certificeringen har til formål at skabe en samlet standard inden for bæredygtighed for hele den danske byggebranche. Ved at skabe nogle fælles retningslinjer for branchen bliver det nemmere at sikre bæredygtighed gennem hele leverandørkæden, da producenterne så kan være sikre på, at der et marked for deres bæredygtige produkter.

Uddannelse af branchen

I disse dage oplever byggebranchen god medvind, og det er derfor positivt at se, at flere bygherrer har planlagt DGNB certificeringer. Branchen er dog langt fra i mål, når det kommer til at videreformidle værdien af bæredygtigt byggeri til potentielle købere og lejere. Det er især hos de store mæglerfirmaer, at den bæredygtige dagsorden kan forbedres. 

DISSING+WEITLINGs Gitte Sørensen har været DGNB konsulent siden 2014, og én af hendes fornemmeste roller er blandt andet være med til at uddanne ejendomsmæglere, så de bliver endnu bedre til at formidle merværdien ved bæredygtigt byggeri til købere og lejere. 

Derudover har Gitte været en vigtig del af flere af DISSING+WEITLINGs bæredygtige byggerier og blandt andet sørget for at implementere DGNB-principperne på i skitseringen og projekteringen af Orbicons nyopførte hovedsæde i Høje-Taastrup, der er certificeret med guld efter DGNB-standarden.

Læs mere hos Berlingske Business