11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

DISSING+WEITLING architecture vinder rammeaftale om Danmarks Nationalbank

DanmarksNationalbank.jpg

Pressemeddelelse
26. november, 2018

Arne Jacobsens ’arv-tagere’, tegnestuen DISSING+WEITLING architecture, vinder rammeaftale om arkitektydelser, teknisk rådgivning og bistand til renovering af Danmarks Nationalbank.

Det er ikke hvilken som helst dansk bygning, som nu skal renoveres. Og det er ikke hvilken som helst tegnestue, som nu har fået opgaven. Det er derimod det arkitektoniske mesterværk og nationalklenodie, Danmarks Nationalbank, som nænsomt skal i hænderne på den danske tegnestue, der har videreført arven fra Arne Jacobsens tegnestue siden 1971: DISSING+WEITLING architecture.

Den vundne opgave omfatter arkitektydelser, teknisk rådgivning og bistand til renovering de kommende 48 måneder.

Arne Jacobsens bygninger og design er ikke kun noget, vi har en helt særlig arkitektfaglig viden om, det er også en verdenskendt arv, som tegnestuens historie er direkte knyttet til, og som i dag er en integreret del af vores arbejde – metodisk, funktionelt og æstetisk. Vi sætter en stor ære i at værne om Arne Jacobsens ikoniske bygningsværk og arbejde med den smukke bygning. Der gælder en helt særlig design- og arkitekturmæssig arkuratesse i nationalbanken, en gennemført sans for kvalitet både inde og ude, som vi ser frem til igen at arbejde med, siger Steen Savery Trojaborg, som er administrerende direktør, partner og arkitekt MAA i DISSING+WEITILING architecture.

DISSING+WEITLING architecture har et stort byggeteknisk kendskab til Danmarks Nationalbank og til Arne Jacobsens byggerier generelt - foruden Nationalbanken gælder det arkitekturklassikere som SAS Royal Radisson og Texaco. Kresten Kirkegaard, partner, teknisk chef og arkitekt MAA hos DISSING+WEITLING architecture, siger om den forestående opgave:

Vi bruger vores specialviden om de materialer og byggetekniske metoder, der blev brugt dengang. Men også forståelsen for Arne Jacobsens arkitektoniske ideer og valg. Han var jo kendt for at være kompromisløs i forhold til sine visioner og udformningen af selv de mindste detaljer. Hans arkitektoniske pionerarbejde omfattede også stor indsigt i de enkelte materialer og deres ydeevne.

Foruden specialviden om Arne Jacobsens arkitektur opfatter DISSING+WEITLING architecture’s portefølje vedligeholdelse, renovering, ombygning og nybygning af andre bevaringsværdige og fredede bygninger som Folketinget, Ny Carlsberg Glyptotek og Københavns Universitet. Dertil kommer internationale hovedsæder, boligområder, kulturinstitutioner, broer og infrastrukturprojekter.

Yderligere information
- om DISSING+WEITLING architecture, forespørgsler om billeder eller interviews, kontakt:
Susanne Bendsen, kommunikationsansvarlig, mobil 2896 2128, sub@dw.dk
DISSING+WEITLING architecture

Press release in English: DISSING+WEITLING architecture Wins Framework Agreement on Danmarks Nationalbank (PDF)