11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Livlig aktivitet på Scandic Spectrum-byggegrunden

Der er godt gang i arbejdet på byggepladsen ved Kalvebod Brygge, hvor Scandic Spectrum, tegnet af DISSING+WEITLING architecture, er under opførsel. De næste tre år vil der blive arbejdet intenst på det nye hotel, som er tiltænkt en markant profil - arkitektonisk og i bydelen.

Høje kraner, slidsemaskiner og travle entreprenører er i gang på byggegrunden, hvor der i 2021 skal åbne et nyt stort hotel i 2. række fra havnen.

byggeplads.jpg

En sværvægter på den københavnske hotelscene
Hotellet, som bliver Scandic-kædens hidtil største i København, får syv etager og en størrelse på 31.000 kvm på jorden og 11.500 kvm i kælderniveau. Antallet af værelser kommer op på 632 og dertil kommer spa- og poolområde, restauranter, café med kafferisteri, skybar med udendørs tagterrasse, fitnesslokaler, møde- og konferencefaciliteter og p-kælder.

Spunsarbejdet er igang. Det udføres med ‘slidsemetoden’, som er mindre støjende for de omkringliggende omgivelser.

Spunsarbejdet er igang. Det udføres med ‘slidsemetoden’, som er mindre støjende for de omkringliggende omgivelser.

Central placering
Hotellet vil med sin placering på hjørnet af Mitchellsgade og Kalvebod Brygge skabe en ny arkitektonisk profil til kvarteret. Scandic Spectrum er designet med en stueetage, der åbner det mod nærmiljøet, med mulighed for at bidrage til at skabe et livligt sted på havnen for både borgere og hotelgæster.

Læs om visionerne for arkitekturen her.

Markant arkitektur
Hotellet skal opføres i en rå og nordisk stil i materialer som rå beton, stål, industrielt glas og hårdt træ, der kan reflektere byrummets historie og den lokale kultur omkring havnens industri.

Foruden DISSING+WEITLING architecture som byggeriets arkitekter består det øvrige hold af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Pihl-konsortiet, som er ansvarlige for totalentreprisen, og landskabsarkitekterne KWØL Landskab. Bygherren er norske HM2, repræsenteret ved bygherrerådgiver Claus Hovmand Knudsen fra Albæk Byggerådgivning. Hoteloperatøren er Nordens største hotelkæde, Scandic Hotels.
Læs mere i pressemeddelelse her.