11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Dansk arkitekturprofil hædres af Royal Institute of British Architects (RIBA)

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen modtager international hæder.

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen modtager international hæder.

Pressemeddelelse
Den 1. november 2018

Arkitekt MAA Poul Ove Jensen, Director of Bridges hos DISSING+WEITLING architecture, tildeles den 1. november 2018 et International Fellowship, uddelt af Council and Honours Committee of the Royal Institute of British Architects (RIBA). Den prestigefyldte tildeling er en anerkendelse af Poul Ove Jensens bidrag til broarkitektur.

Poul Ove Jensen træder ind i et fornemt selskab, når han i dag udpeges til at modtage et International Fellowship af britiske RIBA. Hvert år udnævner RIBA en international profil, som har udmærket sig ved a major contribution to the world of design and in particular architecture.

Poul Oves Jensens udnævnelse beror på hans betydelige karriere inden for brodesign. Ud af de 55 år, han har arbejdet som arkitekt, har 25 år været dedikeret til design af danske og internationale bro- og tunnelprojekter. Projekterne spænder over de helt store ikoniske broer som Storbæltsforbindelsen og den sekssporede motorvejsbro Stonecutters Bridge i Hong Kong, til cykel- og gangbroer i mindre skala, blandt andre Åbuen og Cykelslangen i København.

Poul Oves internationale karriere som brodesigner kickstartede for alvor under arbejdet med Storebæltsforbindelsen tilbage i 1989. Det blev ikke blot afsættet for en enestående international karriere som bro-chefdesigner, men betød også et nyt indsatsområde for DISSING+WEITLING architecture - et fokus, som virksomheden har styrket over tid, og i dag har bragt den op i den internationale liga af bro- og tunneldesignere.

Poul Ove Jensen startede sin arkitektkarriere på tegnestuen hos det danske designikon Arne Jacobsen fra 1963-70. Den ’Jacobske’ æra gav Poul Ove et afsæt i en funktionalistisk og pragmatisk designtradition, som i dag kan spores i DISSING+WEITLING architectures signaturbyggerier rundt om i verden, og altså nu hædres af Royal Institute of British Architects.

RIBA's 2019 International Fellowships uddeles i år til følgende personer:

  • Frida Escobedo – Frida Escobedo Architecture Studio, Mexico

  • Poul Ove Jensen – DISSING+WEITLING architecture, Denmark

  • Michael Murphy and Alan Ricks – MASS Design Group, USA

  • Neri Oxman – MIT Media Lab, USA

  • Emilio Tuñón – Tuñón Architects, Spain

  • Ignacio Vicens y Hualde – Vicens + Ramos Architects, Spain

RIBA-medlemskabet er tidligere tilfaldet blandt andre Bjarke Ingels og Daniel Libeskind.

Medlemskabet tildeles officielt Poul Ove Jensen ved en festlig fejring i London i februar 2019.

Yderligere information
Susanne Bendsen, kommunikationsansvarlig, DISSING+WEITLING architecture,
mobil 2896 2128, sub@dw.dk
Mere information om RIBA findes på www.architecture.com
Portrait in English (pdf)

Om DISSING+WEITLING archtecture
DISSING+WEITLING architecture står bag nogle af verdens mest spektakulære broer, foruden internationale hovedsæder, boligområder og kulturinstitutioner. Blandt dem er Nationalbanken, Storebæltsbroen, Cykelslangen, Bryggebroen, Åbuen, Tuborg Havnepark, ECCO Hotel og Konferencecenter, DR Byen Nyhedshuset, Stonecutters-broen i Hong Kong, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 i Dusseldorf, nyindretning af Ny Carlsberg Glyptotek, og Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger i Kolding. DISSING+WEITLING architecture har vundet en lang række internationale design- og arkitekturpriser, bl.a. Store Arne - Danish Association of Architects, Architizer A+ Awards og WAN Awards samt Icon Award i Danish Design Award, 2018. DISSING+WEITLING architectures design-DNA kan føres tilbage til Arne Jacobsens legendariske arkitektvirksomhed, som DISSING+WEITLING architecture har ført videre siden 1971.