11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

DISSING+WEITLING architecture tegner nyt hotel på Kalvebod Brygge

Det nye Hotel Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe ny puls i kvarteret ved Kalvebod Brygge.

Det nye Hotel Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe ny puls i kvarteret ved Kalvebod Brygge.

Pressemeddelelse
Den 11. oktober, 2018

Holdet er nu sat med det team af eksperter, som de næste 3 år skal arbejde sammen om opførslen af et nyt bæredygtigt hotel i København, Scandic Spectrum. DISSING+WEITLING architecture tegner arkitekturen, mens det øvrige hold består af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Pihl-konsortiet, som er ansvarlige for totalentreprisen, og landskabsarkitekterne KWØL Landskab. Bygherren er norske HM2, repræsenteret ved bygherrerådgiver Claus Hovmand Knudsen fra Albæk Byggerådgivning. Hoteloperatøren er Nordens største hotelkæde, Scandic Hotels.

Når Scandic Hotels åbner sit hidtil største hotel i København i 2021, bliver det med tilbud til både turister og borgere i København. Det markante byggeri på hjørnet af Mitchellsgade og Kalvebod Brygge skal skabe en ny arkitektonisk profil til kvarteret ved Kalvebod Brygge. 

DISSING-WEITLING architecture - som står bag flere bæredygtige signaturbyggerier og -broer – skal designe hotelarkitekturen, som er sat sammen af tre enheder, der med hver sine kvaliteter danner et indtryk af én samlet karré. Med skrånende tagflader i varieret højde går hotelbyggeriet i dialog med de gamle karrébebyggelser i Glyptotekkvarteret samtidig med, at byggeriet med sin glasfacade afspejler en overgang til kvarterets nyere arkitektur. Karréen, som danner rammen om tre indre gårdrum, skal være med til at skabe et nyt centrum på havnen.

Hotel Spectrum får syv etager og 632 værelser fordelt på 31.000 kvm over jorden samt 11.500 kvm kælder. Dertil kommer et spa- og poolområde, restauranter, café med kafferisteri, skybar med udendørs tagterrasse, fitnesslokaler, møde- og konferencefaciliteter og p-kælder:

-  Scandic Spectrum får en åben stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan bidrage til at skabe puls i de urbane omgivelser. Hotellets arkitektur tager også hensyn til konteksten ved fx at have referencer til Kalvebod Brygges historie, som hjemsted for en del af Københavns havneindustri. Vi arbejder med en rå og nordisk stil i materialevalg og lyssætning – fx bliver rå beton, stål, industrielt glas og hårdt træ fremtrædende elementer i byggeriet. Vi arbejder med en åben arkitektur, der kan blive en naturlig forlængelse af byens rum, fortæller arkitekt og partner hos DISSING-WEITLING architecture, Daniel V. Hayden.

Huset designes med optimal udnyttelse af dagslys og et termisk, atmosfærisk, visuelt og akustisk optimeret indeklima. Ulla Madsen Thau, som arbejder med energi og installation hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, uddyber:

- Københavns nye grønne hotel får flere energi-effektive installationer, som blandt andet et tag af solpaneler, dobbeltfacader med solafskærmning, og opluk i top og bund, der kan tilbageholde varme om vinteren og bortventilere den om sommeren.

Kontrakterne er skrevet under, og Scandic Spectrum skal efter planen stå klar i efteråret 2021.

Yderligere information
Susanne Bendsen, kommunikationsansvarlig, DISSING+WEITLING architecture, mobil 2896 2128, sub@dw.dk
Se flere byggerier er DISSING+WEILTING architecture her

Visualiseringer af Scandic Spectrum tegnet af DISSING+WEITLING architecture.

Visualiseringer af Scandic Spectrum tegnet af DISSING+WEITLING architecture.

Om DISSING+WEITLING archtecture
DISSING+WEITLING ARCHITECTURE står bag nogle af verdens mest spektakulære broer, foruden internationale hovedsæder, boligområder og kulturinstitutioner. Blandt dem er Nationalbanken, Storebæltsbroen, Cykelslangen, Bryggebroen, Åbuen, Tuborg Havnepark, ECCO Hotel og Konferencecenter, DR Byen Nyhedshuset, Stonecutters-broen i Hong Kong, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 i Dusseldorf, nyindretning af Ny Carlsberg Glyptotek, og Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger i Kolding. DISSING+WEITLING architecture har vundet en lang række internationale design- og arkitekturpriser, bl.a. Store Arne - Danish Association of Architects, Architizer A+ Awards og WAN Awards samt Icon Award i Danish Design Award, 2018. DISSING+WEITLING architectures design-DNA kan føres tilbage til Arne Jacobsens legendariske arkitektvirksomhed, som DISSING+WEITLING architecture har ført videre siden 1971.