news

DISSING+WEITLINGs seneste renoveringsprojekt netop afleveret

DISSING+WEITLING har transformeret og renoveret en interessant 7-etagers ejendom fra tresserne. Vi omdannede bygningens utidssvarende kontorarealer til attraktive boliger, optimerede bygningens energiforbrug, opdaterede bygningens udtryk og skabte en række øvrige værdioptimerende tiltag.

Renovering og transformering af eksisterende bygningsmasse hører blandt DISSING+WEITLINGs spidskompetencer. Igennem årene har vi tegnet renoveringer og ombygninger som fast tilknyttet arkitektrådgiver for flere af landets stolte institutioner og virksomheder, blandt andet Novo Nordisk, Carlsberg, Folketinget, Ny Carlsberg Glyptotek, Danmarks Nationalbank og Københavns Universitet.

I den forbindelse har tegnestuen akkumuleret en ekspertise i at tegne nænsomme renoveringer og ombygninger, der bevarer den enkelte bygnings ånd og arkitektoniske standard, men samtidig værdioptimerer byggeriet og fører det op til nutidig standard i forhold til funktionel indretning og energiforbrug.

Med renoveringen af Hollænderdybet har vi skabt en bedre udnyttelse af den eksisterende ejendomskonstruktion, og sammen med en række energioptimerende og øvrige værdiskabende tiltag har projektet været med til at give bygningen nyt liv.

Renovering af Hollænderdybet

Den renoverede ejendom ligger på hjørnet af Hollænderdybet og Anders Henriksens Gade ved Amagerbrogade i København. Bygningen er opført i 1964 med en lille tilbygning i 1978 til stueetagens dagligvarebutik. 

Inden omdannelsen havde bygningen en dagligvarebutik og en fraflyttet vvs-butik i stueplan, kontorarealer på 1. sal og boliger på de øvrige etager. Der var ikke længere behov for bygningens utidssvarende kontorlejemål på 1. sal, så DKE, der ejer ejendommen, ønskede at få omdannet etagen til attraktive udlejningsboliger i stedet. 

Førstesalen er nu omdannet til otte attraktive lejligheder, og i samme omgang er facaden langs etagen fremrykket og beklædt med profilerede kobberplader ud mod gaden. Mod bygningens gårdrum er der lavet nye indgangspartier og etableret en stor fælles tagterrasse til beboerne. 

For at imødekomme et manglende friareal er det DKE’s vision, at den nuværende asfalterede gård begrønnes og omdannes til et attraktivt opholdsareal for beboerne under næste etape af renoveringen. I samme omgang udvides stueetagens dagligvarebutik.

Opgaven blev projekteret i tæt samarbejde med ingeniørgruppen Noe Sørensen og udført i storentreprise af BGB.

Se flere billeder