11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Københavns Universitet udvider samarbejdet med DISSING+WEITLING

dw-ku-science-botanisk-have-2500px-ed.jpg

Københavns Universitet har offentliggjort, hvilke arkitektrådgivere der skal stå for teknisk rådgivning vedrørende renoveringer og ombygninger på universitetets bygninger i de kommende år. DISSING+WEITLING vandt den største af rammeaftalerne og fordobler dermed sit samarbejde med universitetet.

”Vi har været meget begejstrede for det positive samarbejde, som vi har haft med Københavns Universitet igennem årene, og vi er stolte af, at universitet nu har valgt at udvide vores samarbejde med tildelingen af den nye rammeaftale. Vi glæder os”, siger Kresten Kirkegaard, partner i DISSING+WEITLING.

Københavns Universitet råder over en samlet bygningsmasse på omkring 1 million etagekvadratmeter samt forpladser og grønne områder, for eksempel Botanisk Have. Universitetet har opdelt opgaverne med drift og vedligehold af den enorme bygningsmasse i tre områder, som de har benævnt Science, Sund og Søndre City.

Renoveringsopgaver på halvdelen af universitetets bygningsmasse

DISSING+WEITLING har vundet rammeaftalen for teknisk rådgivning på Science, der omfatter næsten halvdelen af universitetets samlede bygningsmasse, omkring 450.000 m2. Science omfatter blandt andet Botanisk Have og de omkringliggende bygninger, deriblandt Botanisk Museum og Geologisk Museum, bygningerne i Universitetsfirkanten, som for eksempel indeholder Zoologisk Museum, og ikke mindst hele det stemningsfulde område ved Landbohøjskolen på Frederiksberg.

”Bygningsmassen på Science omfatter blandt andet en del laboratoriefaciliteter, og derfor har vi valgt at styrke vores kompetencer ved at tilknytte laboratoriespecialisterne fra RH Arkitekter som underrådgiver”, fortæller Kresten Kirkegaard. Rådgiverholdet er desuden suppleret af den anerkendte landskabsarkitekt Kristine Jensens tegnestue, der også skal fungere som underrådgiver. Niras vandt rammeaftalen for ingeniørrådgivning på Science og skal derfor arbejde tæt sammen med DISSING+WEITLING på de forskellige opgaver.

Stor erfaring med renoveringsopgaver for KU

Igennem de seneste fire år har DISSING+WEITLING varetaget rammeaftalen om teknisk rådgivning på City Campus, som omfatter de historiske og fredede bygninger i indre by ved Vor Frue Plads samt bygningerne ved Østre Vold. Her har DISSING+WEITLING blandt andet stået for istandsættelser på Kommunehospitalet, Palmehuset i Botanisk Have samt Geologisk Museum. Selvom arbejdet med den nye rammeaftale begynder ved årsskiftet, vil alle igangværende opgaver – heriblandt en omfattende totalrestaurering af det fredede Victoriadrivhus i Botanisk Have – blive fulgt til dørs af DISSING+WEITLING.