11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Udvalgt til anden fase i projektkonkurrencen om Kulkransporet

Street_Final.jpg

Som det blev offentliggjort i sidste uge, er seks forslag nu blevet til to i konkurrencen om at fortsætte arbejdet med udformningen af Kulkransporet til en ny oplevelsesforbindelse i Sydhavnskvarteret i Aarhus. I de kommende måneder skal vi arbejde videre med at kvalificere vores konkurrenceforslag i samarbejde med vores øvrige teammedlemmer fra Transform, Lendager, Vega Landskab og Søren Jensen Ingeniører.

Efter grundig gennemgang og drøftelse af konkurrencens seks anonyme forslag har bedømmelseskomitéen nu inviteret vores team og et team anført af Terroir til yderligere dialog og udarbejdelse af de projekter, som skal danne grundlaget for den endelige udformning af Kulkransporet.

Kulkransporet får en nøglerolle, både som adgangsvej til den kommende erhvervsbydel i Sydhavnen, som katalysator for byliv i området og som symbol på en hensynsfuld transformation af et erhvervskvarter, hvor der også skal være plads til kulturliv og socialt udsatte.

I vores forslag har vi fokus på at gøre Kulkransporet til Aarhus’ nye identitetsbærende byrumsstruktur med forbindelser, pladser og koblinger. Forslagets hovedgreb er at skabe en række nye byrum, der fungerer som forbindelsesled og samlingspunkter – koblinger – af både Midtby og Sydhavn, start-ups og større erhverv, socialt udsatte, iværksættere og forretningsfolk. Kulkransporet bliver rygrad og hovedrolleindehaver for disse koblinger og vil samtidig fungere som en destination i sig selv.

Square_Final.jpg

Aarhus Kommune har støttet projektet med to millioner kroner, og i begyndelsen af 2018 vil vinderen af projektkonkurrencen, gå videre med tegningerne til det transformerede Kulkranspor og det omkringliggende område.

Læs mere i Århus Stiftstidende eller se nyhedsindslaget på TV2 Østjylland