11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Ny forplads til universitetet!

Forbedrede cykelparkeringsforhold, ny brostensbelægning, nyplantede grønne hække, indbydende bænke og stemningsskabende belysning til døgnets mørke timer – Kommunehospitalet har fået ny forplads tegnet af DISSING+WEITLING.

For 150 år siden slog det dengang topmoderne Kommunehospital dørene op for de første patienter. Siden har den klassiske bygning i Øster Farimagsgade skiftet funktion og huser nu blandt andet Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet. 

I anledning af bygningsjubilæet besluttede ejendomsselskabet Jeudan og Københavns Universitet at gå sammen om at begave Kommunehospitalet med en ny plads foran hovedindgangen. Som en del af vores rammeaftale om arkitektrådgivning for universitetets bygninger i det indre København fik DISSING+WEITLING architecture derfor til opgave at tegne en præsentabel ankomstplads i respektfuld dialog med den værdige bygning.

Vi har planlagt den nye forplads som et slidstærkt, åbent og indbydende åndehul for universitetets mange studerende og undervisere. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (også kaldet Center for Sundhed og Samfund, CSS) har over 6.500 studerende fordelt på fem institutter, der dækker de samfundsvidenskabelige discipliner antropologi, psykologi, sociologi, statskundskab og økonomi. 

Vi har tegnet en elegant forplads, der komplementerer den statelige gamle bygning, og håber at pladsen kan bidrage til at styrke universitets læringsunivers og tilføre stedet en nutidig campusstemning med et mylder af liv – og samtidig være med til løfte hele området mellem Kommunehospitalet, Botanisk Have og det kommende Naturhistorisk Museum.

I løbet af sommeren har håndværkerne været i fuld gang med at anlægge forpladsen med ny beplantning, belægning, bænke og belysning, og i dag blev pladsen så officielt indviet af repræsentanter fra Københavns Universitet, Jeudan, DISSING+WEITLING, entreprenøren Tscherning og de dygtige brolæggere fra Gilleleje Brolægning.

Læs mere om vores rammeaftale om teknisk rådgivning med Københavns Universitet