11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

DISSING+WEITLING prækvalificeret til konkurrence for bæredygtige almene boliger i Aarhus

dw-fbab.jpg

Som underrådgiver for SKALA Arkitekter skal vi give vores bud på attraktive almene boliger til handicappede, unge og familier. Sammen med ingeniørfirmaerne Sweco og Spangenberg & Madsen, landskabsarkitekterne fra Green Sustainable Landscape og tilgængelighedseksperten Rie Ollendorff er vi prækvalificeret til AAB’s spændende projektkonkurrence ”Boligområde på Risskov Brynet”.

Arbejdernes Andelsboligforening forventer at få et forslag til en bebyggelsesstruktur med omkring 100 bæredygtige boliger i en høj arkitektonisk kvalitet, der skal indgå i Aarhus’ nye bydel Risskovbrynet. Området ligger i bydelen Risskov og i udkanten af den rekreative, grønne oase Riisskov. Risskovbrynet har en enestående placering tæt på Aarhus bugten, byens infrastruktur og midtbyens mange muligheder. 

Alt byggeri i Risskovbrynet skal være energirigtigt og leve op til de højeste kendte standarder inden for miljø og bæredygtighed, både når det gælder materialevalg, konstruktionsprincipper og udnyttelse af grøn teknologi. Vores forslag til de almene boliger for AAB skal derfor også opnå en guld-certificering indenfor DGNB-ordningen.

I 2014 vandt DISSING+WEITLING en åben to-faset konkurrence om et bud på fremtidens bæredygtige almene boliger - FBAB - udskrevet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Vi glæder os til at trække på vores erfaringer fra FBAB og udsigten til endnu engang at være med til at løse den vigtige samfundsmæssige og medmenneskelige opgave, der ligger i at skabe bæredygtige, velfungerende og attraktive almene boligområder.