11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Hisingsbron i Gøteborg et skridt nærmere realisering

TenjinVisual.DW.Bridge

I sidste uge offentliggjorde Göteborg Stad, at de nordiske byggegiganter MT Højgaard og Skanska i et joint venture har vundet opgaven om at udføre Hisingsbron i det centrale Gøteborg

Dissing+Weitling vandt den prestigefyldte inviterede konkurrence for broens udformning tilbage i 2013 foran et stærkt internationalt felt, hvor vi blandt andet kæmpede mod så respekterede navne som Zaha Hadid, Snøhetta og Wilkinson Eyre.

Hisingbron, der i sig selv har et anlægsbudget på 1 milliard SEK, spænder over den centrale del af Skandinaviens mest betydningsfulde kommercielle havn og skal forbinde det centrale Göteborg med Hisingen.

Broen er ca. 350 m lang og har et spektakulært midterfag, der båret af fire markante tårne kan løftes 30 m over vandspejlet. Broens markante design bliver et ikon for havnen og byudviklingen i Göteborg.

DISSING+WEITLING stod i spidsen for vinderforslaget, der blev udarbejdet i tæt samarbejde med ingeniørfirmaerne ELU (Sverige) og Leonhardt, Andrä und Partner (Tyskland) samt Ljusarkitektur (Sverige), som stod for broens spændende belysningskoncept.

Hisingsbron skal efter planen stå færdig medio 2022 og omfatter bil- og sporvognstrafik samt en tilhørende cykel- og gangsti.

 

Se flere billeder af projektet på dw.dk

Læs mere om nyheden på building-supply.dk

Projektets officielle hjemmeside: goteborg.se