11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

København får en international særpris for evnen til at skabe interessante rum i byen

Rasmus-Hjortshoj---Cykelslangen-FRAME-13.jpg

København har netop vundet den internationalt anerkendte arkitekturpris Den Europæiske Pris for Offentlige Byrum, fordi byen fokuserer på og formår at skabe brugbare og nytænkende byrum. Prisen er en særpris, for det er første gang nogensinde i den eksisterende pris’ 16 år lange levetid, at en hel by hædres og ikke kun specifikke byrum.

Forklaringen på det er, at tre af de samlet set 25 finalistprojekter er beliggende i København. Den 190 meter lange Cykelslangen, Danmarks travleste trafikknudepunkt Ny Nørreport Station og byens første klimatilpassede byrum, Tåsinge Plads.

"Juryen har besluttet at oprette en særlig kategori for at anerkende de tiltag, som er indført og støttet af Københavns Kommune. Håbet med prisen er at gøre opmærksom på Københavns beslutsomhed og vedholdenhed i forsøget på at generobre det offentlige rum fra private køretøjer, så det kan blive brugt af fodgængere og cyklister," står der i den skriftlige begrundelse for Københavns pris.

"Det er noget ganske enestestående med denne særpris. Ikke bare glæden ved at Cykelslangen værdsættes for at løfte et byrum, men det unikke i at være en del af Københavns byrumspolitik sammen med Nørreport Station og Tåsinge Plads. Projekter, der gør København til noget særligt. Et særligt godt sted at være. Det sætter Prisen fokus på og det er noget, der har gennemslagskraft internationalt. For København og for os som praktiserende arkitekter."

- Steen Savery Trojaborg, Adm. Direktør, Partner & Arkitekt MAA hos DISSING+WEITLING architecture.

Se artiklen her: Berlingske
Læs mere om projektet: Cykelslangen