11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Vores transformering af COWIs hovedkontor opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB-guld

dw-cowi-13

I dag lancerede Green Building Council Denmark en ny DGNB-bæredygtighedsklasse for eksisterende bygninger - DGNB for bygninger i drift - og vores transformering af COWIs hovedkontor i Lyngby blev anerkendt med certificeringen DGNB-guld. 

I tæt samarbejde med COWI har DISSING+WEITLING tegnet stregerne til en ombygning og renovering af COWIs hovedkontor i Lyngby. Det transformerede bygningskompleks er nu blevet anerkendt med bæredygtighedscertificeringen DGNB-guld for bygninger i drift. 

Tidligere i dag overrakte Green Building Council Denmark DGNB-certificeringen til Nordea Ejendomme, der er ejer af det markante røde bygningskompleks ved motorvejen i Lyngby. Certificeringen af COWIs domicil sker således på selve dagen for lanceringen af den nye DGNB-bæredygtighedsklasse for bygninger i drift. Bæredygtighedscertificeringer har hidtil kun været brugt inden for nye kontorbyggerier, og derfor er vi naturligvis stolte af, at et af vores projekter er et af de første til at blive anerkendt for sine rige bæredygtige kvaliteter i den nye kategori.

I 2012 blev DISSING+WEITLING kontaktet af Nordea Ejendomme, som ønskede et oplæg til renovering og optimering af den 10.000 m2 store kontorbygning på Parallelvej 2. Desuden skulle vi finde en løsning på en logistisk udfordring omkring sammenhæng og forbindelsesveje mellem højhuset og Lyngbyhus ved siden af. De to bygninger har sammen med en tredje bygning - Lyngbyport - igennem en årrække fungeret som hovedkontor for COWI, der er en af landets førende ingeniørrådgivere.

I samarbejde med COWI, der både fungerede som bruger og ingeniørrådgiver, tegnede vi et projekt, der ikke bare skabte en ny sammenhæng mellem de to bygninger, men også medførte spændende nye rumligheder. Vi lavede en gennemgribende omstrukturering af højhuset på Parallelvej og redefinerede rumligheden på samtlige etager. Der blev skabt gennemlyste, velproportionerede etager med elegante, indbydende og behagelige arbejdsmiljøer. Derudover fokuserede vi på at skabe forbedringer af indeklima, luftkvalitet, akustik og temperaturer, som alt sammen har været med til at forbedre medarbejdernes trivsel.

Det omfattende transformeringsprojekt blev afleveret i 2014, og ved dagens lancering af DGNB for bygninger i drift blev bygningskomplekset anerkendt for sine bæredygtige kvaliteter med DGNB-guld.

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for fem hovedområder - miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet. 

Læs mere om COWIs hovedkontor her

Læs mere om DGNB her