11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

DISSING+WEITLING på vinderholdet i konkurrence om bæredygtigt alment boligområde i Aarhus

dw-dgnb.jpg

Sammen med SKALA Arkitekter vandt vi Arbejdernes Andelsboligforenings konkurrence om at tegne attraktive almene boliger til et naturskønt område i Risskov ved Aarhus. Projektet skal leve op til de højeste standarder for bæredygtigt byggeri.

Ud over totalrådgiveren SKALA Arkitekter bestod det stærke vinderhold af Sweco, Spangenberg & Madsen, Green Sustainable Landscape, tilgængelighedseksperten Rie Ollendorff og DISSING+WEITLING, der blandt andet har en rolle som DGNB-konsulent. Sammen skal vi nu i gang med at realisere et spændende og attraktivt alment boligområde til familier, unge og handicappede, hvor der er stort fokus på helhedsorienteret bæredygtighed.

Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) forventer at få et forslag til en bebyggelsesstruktur med 106 bæredygtige boliger i en høj arkitektonisk kvalitet, der skal indgå i Aarhus’ nye bydel Risskov Brynet. Området ligger i bydelen Risskov og i udkanten af den rekreative, grønne oase Riis Skov. Risskov Brynet har en enestående placering tæt på Aarhus bugten, byens infrastruktur og midtbyens mange muligheder. 

Alt byggeri i Risskov Brynet skal være energirigtigt og leve op til de højeste kendte standarder inden for miljø og bæredygtighed, både når det gælder materialevalg, konstruktionsprincipper og udnyttelse af grøn teknologi. De almene boliger for AAB skal derfor også opnå en guld-certificering inden for DGNB-ordningen, der er den danske model for bæredygtigt byggeri.

Vi glæder os til at være med til at indfri Aarhus Kommunes målsætning om at skabe spændende og attraktive boligområder med varierede boligtyper og med plads til forskellige befolkningsgrupper, så Aarhus (for)bliver en levende by med en god social balance.