11 år gammelt design til ny tysk buebro er stadig det foretrukne valg

Arkitektur med merværdi. Dronefilm med overflyvning af blandt andet Cykelslangen.

Danske arkitekter tegner Göteborgs nye vartegn Hisingsbron

DISSING+WEITLING har igen vundet en stor, international brokonkurrence, denne gang i Sverige, i konkurrence med blandt andet Zaha Hadid, Snöhetta og Wilkinson Eyre.

TenjinVisual.DW.Bridge.jpg

Hisingbron, der har et budget på 1 milliard SEK, spænder over den centrale del af skandinaviens mest betydningsfulde kommercielle havn. Broen er ca. 350 m lang og har et spektakulært midterfag, der båret af fire markante tårne kan løftes 30 m over vandspejlet. Broen bliver et ikon for havnen og byudviklingen i Göteborg.

DISSING+WEITLING har stået for vinderforslaget i samarbejde med ingeniørfirmaerne ELU, Sverige, og Leonhardt, Andrä und Partner, Tyskland, samt LjusArkitektur, Sverige, sidstnævnte har stået for belysningskonceptet.

Broen skal stå klar i 2021

Bygherre: Göteborg Stad

se mere