MT Højgaard indretning

MT Højgaard indretning

fakta

Lejerrådgivning, Indretning
Gladsaxe, Danmark
2000

Areal: 8.385

Klient: Nykredit Bank A/S
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Indretning: DISSING+WEITLING architecture
Lejerrådgivning: DISSING+WEITLING architecture
Inventar: Johnni Larsen Møbelsnedkeri

facts

Tenant consultancy, Interior
Gladsaxe, Denmark
2000

Area: 8.385

Client: Nykredit Bank A/S
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Interior: DISSING+WEITLING architecture
Tenant consultancy: DISSING+WEITLING architecture
Cabinetmaker: Johnni Larsen Møbelsnedkeri

 

MT Højgaard - Indretning

Bygningen er udformet som to parallelle kontorfløje der bindes sammen af en tværgående bygning med hovedindgang, fællesfunktioner og mødelokaler. De tre elementer omkranser og åbner sig mod et centralt glasoverdækket atrium.
Kontorfløjene er indrettet efter "New office" konceptet med udgangspunkt i virksomhedens behov for vidensdeling og udvikling. Åbne kontorenheder med uformelle møderum, stillekontorer og øvrige kernefunktioner er placeret midt i fløjene, og opdeler derved de store kontorområder.
Virksomheden har med stor succes siden indflytningen i 2000 udnyttet den fleksible indretning til at flytte funktioner og afdelinger rundt adskillige gange.

Atriet danner ramme om mange forskelligartede funktioner. Her findes domicilets reception, bibliotek, lounge, restaurant, café, møde- og undervisningsrum. I tæt samarbejde med bygherren er der skabt mange forskelligartede miljøer der flittigt bruges gennem hele arbejdsdagen til alternative arbejdspladser, socialt samvær, uformelle møder og fordybelse. I atriets sydlige del findes en terrasseret have der giver karakter til hele atriet. Kontorarbejdspladserne har dermed enten dagslys og udsigt til omgivelserne eller udsigt over de grønne træer og de liv der udspiller sig i atriet.

Alt kontorinventar er specialdesignet til huset. Hovedtemaet for de designede arbejdspladsmøbler er fremhævelsen af skivevirkningen i form af retvinklede flader - en parallel til husets overordnede designkoncept. Det er lagt vægt på at udvikle en møbelserie som signalerer holdbarhed, bæredygtighed og et fælles designudtryk for alle medarbejdere. I det fleksible hus er det medarbejderen som flytter efter funktion og behov - ikke inventaret.
Møblernes vandrette flader er som gennemgående tema fremstillet i elmefinér, hvis varme glød harmonerer med husets øvrige farve- og materialeskala. De lodrette flader har en dyb grå farve som skaber ro i det åbne kontormiljø. Den grå farve går igen i flere bygningsdele.

Størstedelen af de valgte møbler er danskproducerede. Møblernes form og udtryk sender signal om en stabil virksomhed, forankret i de danske traditioner. Et bevidst ønske fra bygherren som fint understøttes af de valgte materialer og farver.

 

MT Højgaard HQ - Interior

The construction of the new headquarters for MT Højgaard is the first stage of an overall plan for the development of an area north of Copenhagen. The building is designed as two parallel blocks of different lengths containing mainly offices, together with a block linking the two and partly containing common facilities and accommodation for the manage ment as well as accentuating the main entrance. The three elements surround and open towards an atrium, which is the focal point of the building. 

The atrium extends through the full height of the building and forms its heart - a living and inspiring meeting place, which throughout the day forms the frame work for many different and changing functions, such as reception, library, lounge, restaurant and educational facilities. The office wings are fitted out according to the New Office concept in an open and flexible environment and largely without cell offices. Classrooms, exercise rooms, parking and technical rooms are placed in the basement. The building’s outward appearance is of precise office blocks covered with a tile screen which is pierced with horizontal window strips. Lighting is concentrated around the entrance area and the atrium in order to guide the visitor naturally to the main entrance and atrium.