lübeck housing

Lübeck housing

per1.jpg

facts

Lübeck housing
Senior housing, student housing and apartments
Lübeck, Germany
2012-2013

Invited competition: 2012, 1st prize

Floor area: 20,000 m2

Client: Lübecker Bauvereins
Architects:
DISSING+WEITLING architecture
WE architecture
Landscape: Topos landskabsarkitekter

Renderings:
DISSING+WEITLING architecture
WE architecture
Topos landskabsarkitekter

fakta

Lübeck boliger
Ældre-, studenter- og almenboliger samt ejerlejligheder
Lübeck, Tyskland
2012-2013

Indbudt arkitektkonkurrence: 2012, 1. præmie

Etageareal: 20.000 m2

Bygherre: Lübecker Bauvereins
Arkitekter: 
DISSING+WEITLING architecture
WE architecture
Landskabsarkitekt: Topos landskabsarkitekter

Visualiseringer: 
DISSING+WEITLING architecture
WE architecture
Topos landskabsarkitekter

Lübeck housing

In collaboration with WE architecture and Topos Landskabsarkitekter, DISSING+WEITLING architecture  won first prize in the invited competition for approximately 20,000 square metres of housing in Lübeck, Germany. The new residential area was to consist of senior housing, student housing, public housing and apartments. The architects focused on creating optimal surroundings for life between the blocks by organising the houses in a way that a number of smaller urban spaces with different functions was created. The competition "Wohnquartier für Jung und Alt" was organized by the Lübeck Bauvereins (Housing Authority). The houses which are located on both sides of Ratzeburger Allee in Lübeck, was to form a new residential area that will replace the existing, outdated housing stock. 

 

Lübeck boliger

DISSING+WEITLING architecture vandt i samarbejde med WE architecture og Topos landskabsarkitekter førstepræmien i den indbudte arkitektkonkurrence om cirka 20.000 kvadratmeter boliger i Lübeck, Tyskland. Det nye boligkvarter skulle bestå af ældreboliger, studenterboliger, almenboliger og private lejligheder. Arkitekterne arbejdede på at skabe gode rammer for liv mellem husene ved at organisere boligerne, så der dannedes en række mindre byrum med forskellige funktioner. Konkurrencen "Wohnquartier für Jung und Alt" blev udskrevet af Lübecker Bauvereins (boligselskab).  Boligerne, der skulle placeres på begge sider af Ratzeburger Allee i Lübeck, ville komme til at danne et nyt boligkvarter, der skulle erstatte den eksisterende utidssvarende boligmasse.