langelinje, horsens

Langelinje, Horsens

LANGELINIE-DW-8061-45-M.jpg

fakta

Boligbyggeri - 36 ejerlejligheder
Horsens, Danmark
1999

Konkurrence: 1. præmie, 1997

Areal: 7.019

Bygherre: Langeliniegruppen ApS
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Ingeniør: Oluf Jørgensen

Fotograf: Adam Mørk  
DISSING+WEITLING architecture

Præmieret af Horsens Kommune som bedste nybyggeri i 1999

facts

Housing
Horsens, Danmark
1999

Competition: First Prize, 1997

Area: 7,019

Client: Langeliniegruppen ApS
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Engineer: Oluf Jørgensen

Photographer: Adam Moerk  
DISSING+WEITLING architecture

Awards: Building of the year, 1999
Presented by the Municipality of Horsens

Langelinje, Boligbebyggelse

De 36 ejerlejligheder ligger direkte ned til vandet med en storslået udsigt over Horsens Fjord mod øst. Denne beliggenhed har dannet det naturlige afsæt for DISSING+WEITLINGs disponering af bebyggelsen.

I den sammenhængende vestvendte bygningskrop er toilet/bad, køkken, soveværelse og trappeopgang placeret, mens lejlighedernes dagligstue med store vinduesarealer og altaner strækker sig ud til fjorden mod øst. Ved at placere dagligstuearealet i fløjene vinkelret på fællesbygningen, som takker på en kam, får alle lejligheder den attraktive udsigt mod fjorden, samtidig med at fløjenes lukkede facader mod nord skaber privatliv og hindrer indkig mellem lejlighederne.

Langelinie-bebyggelsen blev i 1999 præmieret som bedste nybyggeri af Horsens Kommune.

 

Langelinje Houses

These 36 owner-occupied apartments are located directly at the water's edge with a magnificent view to the east over Horsens Fjord. This location has formed the natural starting point for DISSING+WEITLING's disposition of the building. 

The continuous west-oriented building spine contains toilet/bath, kitchen, bedroom and staircase, while the apartments' living areas reach out to the fjord on the east with large window areas and balconies. In arranging the living room areas like teeth on a comb all apartments have an attractive view towards the fjord, while the closed north façades create privacy, hindering cross-views between apartments.

The project received the Building of the Year award in 1999 - presented by the Municipality of Horsens.