langelinie horsens apartments

Langelinie Horsens apartments

LANGELINIE-DW-8061-45-M.jpg

facts

Langelinie Horsens
Residential complex
Horsens, Danmark
1997-1999

Competition: 1997, 1st prize
Completed 1999

Floor area: 7,000 m2
36 appartments

Client: Langeliniegruppen ApS
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Engineer: Oluf Jørgensen

Photos:
Adam Mørk
DISSING+WEITLING architecture

Award: Building of the Year, The City of Horsens, 1999

fakta

Langelinie Horsens
Boligbyggeri
Horsens, Danmark
1997-1999

Konkurrence: 1997, 1. præmie
Udført 1999

Etageareal: 7.000 m2
36 ejerlejligheder

Bygherre: Langeliniegruppen ApS
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Ingeniør: Oluf Jørgensen

Fotos:
Adam Mørk
DISSING+WEITLING architecture

Pris: Bedste Nybyggeri, Horsens Kommune, 1999

Langelinie Horsens

These 36 owner-occupied apartments are located directly at the water's edge with a magnificent view to the east over Horsens Fjord. This location has formed the natural starting point for DISSING+WEITLING's disposition of the building. The continuous west-oriented building spine contains toilet/bath, kitchen, bedroom and staircase, while the apartments' living areas reach out to the fjord on the east with large window areas and balconies. In arranging the living room areas like teeth on a comb all apartments have an attractive view towards the fjord, while the closed north façades create privacy, hindering cross-views between apartments.

 

Langelinie Horsens

De 36 ejerlejligheder ligger direkte ned til vandet med en storslået udsigt over Horsens Fjord mod øst. Denne beliggenhed har dannet det naturlige afsæt for DISSING+WEITLINGs disponering af bebyggelsen. I den sammenhængende vestvendte bygningskrop er toilet/bad, køkken, soveværelse og trappeopgang placeret, mens lejlighedernes dagligstue med store vinduesarealer og altaner strækker sig ud til fjorden mod øst. Ved at placere dagligstuearealet i fløjene vinkelret på fællesbygningen, som takker på en kam, får alle lejligheder den attraktive udsigt mod fjorden, samtidig med at fløjenes lukkede facader mod nord skaber privatliv og hindrer indkig mellem lejlighederne.