klp2 ørestad

KLP2 Ørestad

_DSC2297-Edit.jpg

fakta

KLP2 Ørestad
Mulitifleksibelt kontorhus
Orestad, Danmark
2002 - 2008

Indbudt konkurrence: 2002, 1. præmie
Udført 2008

Areal: 30.000 m2

Bygherre: KLP Ørestad 5G A/S
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Ingeniør, konstruktioner: Strängbetong AB
Ingeniør, installationer: Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Akustik: BC-Lydforhold
 

Fotos: DISSING+WEITLING architecture

facts

KLP2 Orestad
Multi-flexible office complex
Orestad, Copenhagen
2002 - 2008

Invited competition: 2002, 1st prize
Completed 2008

Floor area: 30,000 m2

Client: KLP Ørestad 5G A/S
Architects: DISSING+WEITLING architecture
Engineer, structures: Strängbetong AB
Engineer, building installations: Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Acoustics: BC-Lydforhold

Photos: DISSING+WEITLING architecture

KLP2 Ørestad

Kontorhuset på Arne Jacobsens Allé 13 er designet efter multi-tennant-princippet med størst mulig fleksibilitet for husets forskellige lejere. Fleksibiliteten er fra start tænkt ind i husets grundstruktur, fx er de vertikale kerner (elevatorskakter mm.) placeret således at lejemålene kan skræddersyes i forhold til den enkelte virksomheds behov og etagedæk kan fjernes så der kan skabes åbne forbindelser over flere etager internt i lejemålene. Med denne fleksible struktur kan huset indrettes til alt fra ét til 30 lejemål. Bygningen bindes både visuelt og funktionelt sammen af den højloftede stueetage med fællesfaciliteter for alle lejemål: receptioner, auditorium, møderum og kantineområde. Herfra er der også forbindelse til en udendørs lysgård samt til kælderplanet med fitnesscenter. Der er endvidere adgang til en fælles tagterrasse, og herudover er der flere steder i huset etableret særskilte gårdhaver.

 

KLP 2 Orestad

The KLP 2 office block at no. 13 Arne Jacobsens Allé was designed to comply with the multi tenant principle – giving tenants maximum flexibility. Flexibility has been an integral part of the basic structure of this building complex from the beginning. One example of this is that vertical cores (lift shafts, etc.) have been placed to make it possible to adapt leased premises according to the needs of individual tenant businesses; and between floors decks can be removed to create internal, open connections between floors within a tenancy. This flexibility means that the building can be adapted to house anything from one to 30 tenancies.

Cohesion in this multi-flexible office complex is maintained both visually and functionally by the high ceilinged ground floor containing shared facilities for all tenants: reception desks, auditorium, meeting rooms and canteen area. The ground floor also connects to an outdoor atrium and to the basement level with its fitness centre. The building also provides access to a shared roof terrace, and there are individual courtyards in various parts of the building.