iss hq

ISS HQ

ISS, global headquarters

facts

ISS HQ
Global headquarters
Søborg, Copenhagen, Denmark
2007-2013

Completed 2013

Floor area: 6,200 m2

Client: DKE, De Københavnske Ejendomsselskaber
Architect: DISSING+WEITLING architecture
Contractor: MT Højgaard
Engineer: NIRAS
Carbinetmaker: Solrød Møbel- og Maskinsnedkeri

Photos: DISSING+WEITLING architecture

fakta

ISS HQ
Globalt hovedsæde
Søborg, Danmark
2007-2013

Udført 2013

Etageareal: 6.200 m2

Bygherre: DKE, De Københavnske Ejendomsselskaber
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture
Hovedentreprenør: MT Højgaard
Ingeniør: NIRAS
Møbelsnedker: Solrød Møbel- og Maskinsnedkeri

Fotos: DISSING+WEITLING architecture

ISS HQ

The essentials of designing flexible spaces are clearly represented in this project when developing an office building. It is also a testimony of our relationships with satisfied clients, who come back to us with new and exciting tasks years on.

DKE Ejendomme asked Dissing+Weitling to prepare a design proposal to convince ISS that they could move their global headquarters from central Copenhagen to one of DKE’s buildings in Buddinge. Six years prior, DISSING+WEITLING had designed this building for NNIT (Novo Nordisk IT division). After the preliminary discussions about the design, DKE was convinced that with our thorough understanding for the quality of the plans, it would be possible to find a solution where corporate culture and architecture could merge into one and transform the building into a place, which would give ISS a new identity. In close cooperation with ISS’ management, during an intense and conceptual face, we developed a proposal for how we could integrate the many new functions in the building, as well as create an open and welcoming atmosphere – creating a whole new strategy for ISS.

The strength and transparency in the original form of the buildings was a fantastic starting point to find the right solution for “the new ISS”. By taking full advantage of the flexible layout, the visual transparency, the interior space and the acoustic features of the building, and without making any significant building changes

 

ISS HQ


DKE Ejendomme bad DISSING+WEITLING om at udarbejde et designforslag for at overbevise ISS om, at de kunne flytte deres globale hovedkvarter fra Københavns centrum til en af DKE’s ejendomme i Storkøbenhavn. Vi havde 6 år tidligere tegnet netop denne kontorbygning for NNIT (Novo Nordisk IT division).

Efter de indledende drøftelser omkring designet, blev DKE overbevist om, at med vores indgående forståelse for planens kvaliteter, ville det være muligt at finde en løsning, hvor virksomhedskultur og arkitektur kunne flettes i ét, og herved forvandle bygningen til et sted, der ville give ISS en ny identitet. I et tæt samarbejde med ISS’s top ledelse, forberedte vi i en intens og konceptuel fase et forslag til, hvordan vi kunne integrere de mange nye funktioner i bygningen og samtidig skabe en åben og imødekommende atmosfære – at skabe en helt ny strategi for ISS. Styrken og klarheden i bygningernes oprindelige form var et fantastisk udgangspunkt for at finde den rigtige løsning til det “nye ISS”. Ved at drage fuld fordel af den fleksible planløsning, den visuelle klarhed, de indvendige rum og de gode akustiske egenskaber i bygningen, var vi, med få meget markante bygningsændringer, i stand til at omdanne den generelle følelse og funktion af bygningen og skabe en ny vision for ISS.

Projektet repræsenterer det essentielle ved at designe fleksibelt og klart i forbindelse med udviklingen af en kontorbygning. Det er også et vidnesbyrd om vores forhold til tilfredse kunder, der kommer tilbage til os mange år senere med nye og spændende udfordringer.