haninge community centre

Haninge Community Centre

Poseidonstorg.jpg

facts

Haninge Community Centre
Haninge, Sweden
2000

Competition

Floor area: 3,000 m2

Client: The City of Haninge
Architect: DISSING+WEITLING architecture

Renderings: DISSING+WEITLING architecture

fakta

Haninge Kulturhus
Haninge, Sverige
2000

Konkurrence

Etageareal: 3.000 m2

Bygherre: Haninge Kommune
Arkitekt: DISSING+WEITLING architecture

Visualiseringer: DISSING+WEITLING architecture

Haninge Kulturhus

DISSING+WEITLINGs konkurrenceforslag til et nyt kulturhus i Haninge, Stokholm præsenterede et hus i fem planer bestående af tre arkitektoniske hovedelementer: en kompakt tung base, åbne dæk omkring et centralt atrium omfavnet af en let delvis transparent klimaskærm i stål, glas og træ.

Kulturhuset er disponeret med åbne fleksible planer der kan tilpasses et stort antal forskellige aktiviteter. De to nederste etager - med foyerområde, reception, auditorium, kunsthal og cafe med udeservering på Poseidon Torv - er indrettet med henblik på størst mulig inddragelse af det omkringliggende byrum.