Bæredygtigt domicil til ingeniørerne

bæredygtigt domicil til ingeniørerne  

Da DISSING+WEITLING architecture fik til opgave at tegne Orbicons nye domicil lød opdraget fra ingeniørfirmaet at tegne et innovativt hus med helhedsorienterede, bæredygtige løsninger. Arkitekturen skulle samtidig højne det tværfaglige samarbejde i virksomheden og styrke kultur og trivsel. 

Løsningen blev et moderne byggeri med fleksible kontormiljøer, organiseret omkring et centralt åbent, lyst og ’grønt’ atrium. Det arkitektoniske hovedgreb ligger i en vekselvirkning mellem en pulserende kerne og mere rolige kontorområder, der er placeret langs husets ydre kanter. Der er lagt vægt på optimale dagslysforhold i kontorarealerne, blandt andet via store glaspartier ud til grønne gårdhaver og det omkringliggende landskab.

Byggeriet er certificeret til Guld efter DK-DGNB-standarden, der stiller store krav til miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Derudover er bygningen opført efter BR 2020, hvilket betyder et minimalt forbrug til opvarmning.

Bygningen er forsynet med fjernkøling, der er med til at reducere det samlede energiforbrug. Der er solceller på taget af huset, og udearealerne er klimatilpasset med en grøn LAR-løsning, der betyder, at lokal regnvand kan håndteres. Træet i domicilet er FSC-certificeret, og alle materialerne er valgt på baggrund af livscyklusanalyser. [LINK til projektet]